Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Περί της ΣΜΠΕ Ειδικού Χωρικού Σχεδίου(Ε.Χ.Σ.) για την περιοχή του πρώην Ολυμπιακού χωριού τύπου

Αναρτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2016 η ΣΜΠΕ Ειδικού Χωρικού Σχεδίου(Ε.Χ.Σ.) για την περιοχή του πρώην Ολυμπιακού χωριού τύπου - Τμήμα Π.Ε 6 & 17 του Γ.Π.Σ Δήμου Αμαρουσίου Αττικής.
Η μελέτη αυτή κατατέθηκε για τη θεραπεία της αυθαιρεσίας της κατασκευής του The Μall μετά την 376/2014 απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε κατά το άρθρο 6 του Ν. 3207/03.
Αποτελεί επίσης προϋπόθεση για την υπαγωγή του The Μall στον αναπτυξιακό νόμο 3894/2010 περί στρατηγικών επενδύσεων.
Δηλώνουμε εξ αρχής ότι η μεθοδολογία της εξέτασης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μόνο στη συγκεκριμένη χωρική ενότητα και όχι στο σύνολο του Δήμου ή τουλάχιστον στις όμορες περιοχές Ψαλιδίου, Αγ, Θωμά, Εργατικών Κατοικιών, αλλοιώνει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και την τήρηση των προϋποθέσεων για βιώσιμη ανάπτυξη και ως εκ τούτου μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
Καλούμε τη δημοτική αρχή και τον ίδιο τον κ.Δήμαρχο προσωπικά


Να ενημερώσει τους κατοίκους και τους συλλογικούς τους φορείς τους να συμμετέχουν ενεργά στη διαβούλευση
Να καθορίσει έγκαιρα και πριν τη λήξη της διαβούλευσης στις 29-9-2016  ειδική συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου με το θέμα αυτό
Να δώσει την ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα σε πανελλαδικό επίπεδο
Να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η πόλη να αποζημιωθεί για την τεράστια περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική ζημιά που έχει υποστεί από τη λειτουργία εδώ και μια δεκαετία του μεγαλύτερου αυθαίρετου εμπορικού κέντρου της Ευρώπης
                                                             Λ. Μαγιάκης
                         «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»
                                                                  6-9-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου