Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Στα εγκαινία της νέας πτέρυγας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ο Γ. Πατούλης

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και  εκπροσώπων του πολιτικού, εκπαιδευτικού και επιχειρηματικού κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας  πτέρυγας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι, με την ευκαιρία της Αδελφοποίησης με το Πολυτεχνείο της Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο της Διεθνοποίησης της Εκπαίδευσης.
Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στο χαιρετισμό του εξήρε το εκπαιδευτικό έργο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και υπογράμμισε τα ποικίλα προγράμματα που έχουν πραγματοποιηθεί για κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου.    
«Είμαστε υπερήφανοι που η πόλη μας διαθέτει την αξιόλογη αυτή κυψέλη παιδείας και πολιτισμού, παρέχοντας τη δυνατότητα στους νέους τόσο του Δήμου μας, αλλά και ολόκληρης της Αττικής, να φοιτήσουν σε ένα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο, πρωτοπορεί στο χώρο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στη συνεργασία με ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στο πλαίσιο της Διεθνοποίησης της Εκπαίδευσης.
Ο  Δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει και στηρίζει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής επιχειρηματικότητας που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια της πόλης, πολύ δε περισσότερο όταν αυτές αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης.
Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου τόσο προς τον ίδιο τον Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κύριο  Κωνσταντίνο Ροδόπουλο, αλλά και προς τους καθηγητές και φοιτητές του Κολλεγίου για τα ποικίλα προγράμματα που πραγματοποίησαν για κατοίκους του Δήμου Αμαρουσίου, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργηθεί.» 
Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στη λειτουργία και στο έργο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και «καλή φοίτηση» στους σπουδαστές του.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος παρουσίασε την εκδήλωση,  ο Πρύτανης του Saint Petersburg Polytechnic University, Professor Andrei Rudskoi και ο Καθηγητής κ. Ντίνος Αρκουμάνης, τέως Πρύτανης City University, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
Παράλληλα, προσφέρθηκαν δύο υποτροφίες πλήρους φοίτησης προς το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Τις υποτροφίες παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κ. Κωνσταντίνο Ροδόπουλο, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.                  
 Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου