Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

«Volta»... στο «ΚΤΗΜΑ(;;;) ΣΥΓΓΡΟΥ»!!!

Το περιοδικό free press των Βορείων Προαστίων «Volta», επισκέφθηκε το Κτήμα Συγγρού. Σε ένα εκτενές άρθρο του μας παρουσιάζει το κληροδότημα την ιστορία που το συντροφεύει όπως και την αποστολή του, που ήταν & συνεχίζει να είναι, η συμβολή του στην εκπαίδευση και την έρευνα στον κλάδο της γεωργίας. 

Μίλησε με τον διευθυντή του Ι.Γ.Ε. Δρ. Γιώργο Μπαλωτή & την πρόεδρο του Συλλόγου μας κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου.
Αρχικά ο διευθυντής του Ινστιτούτου αναφέρθηκε στην ιστορία και εξέλιξη του κληροδοτήματος η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ρόλο του Ι.Γ.Ε., την εκπαίδευση και γεωργική κατάρτιση σε τομείς όπως είναι η Μελισσοκομία, Αμπελουργία, Ανθοκομία, Ελαιοκομία κλπ. 
Επισήμανε το σημαντικό ρόλο της Γεωργικής Βιβλιοθήκης στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών & επιστημονικών προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη. 
Η από κοινού προσπάθεια των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» και του Ι.Γ.Ε. για την ανασύστασης της Γεωργικής Βιβλιοθήκης «ελπίζουμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον, αφού παρόμοιες πρωτοβουλίες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν  να έχουν για το Ινστιτούτο και τον τόπο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής. Τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που με την προσφορά τους βοηθούν στην διατήρηση του Κτήματος Συγγρού.

Αναφέρθηκε στην πυροφύλαξη τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου, στην ενημέρωση του κοινού για όλα τα θέματα που αφορούν στο Κληροδότημα και που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας μας www.dasosygrou.gr όπως και της σελίδας μας στο Facebook. 
Μίλησε για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τωνktima σχολείων στα οποία συμμετέχουμε με το Ι.Γ.Ε. 
Για την περιποίηση του Βοτανικού Κήπου και για όλες τις δραστηριότητές μας. 
Φυσικά κι εκείνη τόνισε με την σειρά της τις σπουδαίες προσπάθειες που γίνονται με σκοπό την ανασύσταση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης Ε.Γ.Ε.-Ι.Γ.Ε
Ένα όραμα που επιθυμούν να υλοποιήσουν από κοινού οι δύο φορείς και που συνδέεται άρρηκτα με τις τύχες του κληροδοτήματος. 
Τέλος έκλεισε την συνέντευξη επισημαίνοντας το πόσο σημαντική είναι η προσφορά των εθελοντών. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Κάθε προσφορά  είναι σπουδαία, κάθε χέρι πολύτιμο! 
Η έλλειψη πόρων δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις προσπάθειές μας, με τον εθελοντισμό ωστόσο αυτά ξεπερνιούνται κατά πολύ. 
Προσκαλούμε οποιονδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει να μας αναζητήσει».
                 Το άρθρο μπορείτε να το βρείτε στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού Volta.
                                                  ΠΗΓΗ:dasosygrou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου