Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Από τις 9:00 π.μ. οι κινητοποιήσεις για την Υγεία στα Βόρεια Προάστια

Σε κινητοποιήσεις στα τοπικά καταστήματα ΙΚΑ καλούν 
σήμερα Πέμπτη 4 Ιούνη, οι Λαϊκές Επιτροπές Αμαρουσίου
Νέας Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου,  Χαλανδρίου, Μεταμόρφωσης
τα σωματεία συνταξιούχων & οι Σύλλογοι Γυναικών της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στη δημόσια και δωρεάν παροχή Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής: 
Στις 9.00 π.μ. στο ΙΚΑ Αμαρουσίου, στο ΙΚΑ Ν.Φιλαδέλφειας και στην πλατεία Χαλανδρίου & στις 10.00 π.μ. στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.
Η κατάσταση σε όλες τις βαθμίδες των δομών παροχής Υγείας χειροτερεύει διαρκώς, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για στοιχειώδεις παροχές
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό, που δεν μπορεί να καλύψει όλους τους ασφαλισμένους καθώς εξυπηρετεί εκτός από τη Νέα Ιωνία τρεις ακόμα δήμους: 

Το Ηράκλειο, τη Μεταμόρφωση και τη Φιλαδέλφεια. 
Από 75 άτομα που εργάζονταν το 2010, τώρα έχουν απομείνει μόνο 25 με πολύ μεγαλύτερο φόρτο δουλειάς λόγω των συγχωνεύσεων που έγιναν στα υποκαταστήματα. 
Το αίσχος με τις ουρές των ασφαλισμένων για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια αυτές τις μέρες είναι ενδεικτικό των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό.
Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασφαλισμένων για φάρμακα και εξετάσεις. Όλες οι προληπτικές εξετάσεις να καλύπτονται πλήρως, χωρίς κριτήρια.
Να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλοι οι άνεργοι και οι οικογένειές τους.
Να εμβολιάζονται όλα τα παιδιά χωρίς καμιά επιβάρυνση.
Να καταργηθούν τα «σφαγεία» των ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπήρων)
Άμεσες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού, ώστε να επανδρωθούν όλα τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές μονάδες με μόνιμο προσωπικό.
                                                                  ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου