Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Μας «ζώσανε» τα ... φίδια, σε Μαρούσι & Πεντέλη!!!

Αγνοια δηλώνει ο υπ. περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Τζωρτζίνης 
Στις φήμες ότι «τα αμολάνε οι οικολόγοι», οι οργανώσεις Anima, WWF, Αρκτούρος και ο Δήμος Αμαρουσίου απαντούν ότι και… να ήθελαν δεν θα μπορούσαν. 
Πάντως, κίνδυνος για τον άνθρωπο δεν υπάρχει
Στο Πολύδροσο Αμαρουσίου και τις περιοχές πέριξ της Πεντέλης, έχει … σημάνει συναγερμός το τελευταίο διάστημα, λόγω των συχνών «συναντήσεων» που έχουν οι κάτοικοι με τα ερπετά. 
Οι ίδιοι, δηλώνουν ανάστατοι, καθώς στους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τα πάρκα, ακόμα και (κυρίως) τις αυλές των σπιτιών τους (ή και στο… εσωτερικό για όσους συνηθίζουν να αφήνουν ανοιχτά παράθυρα), το τελευταίο διάστημα βρίσκουν συνεχώς φίδια. 
Στις περιοχές της Αττικής, η φήμη που κυκλοφορεί, είναι ότι 
«οι οικολόγοι απελευθερώνουν φίδια». 
Μπορεί να αληθεύει κάτι τέτοιο;
«Όχι», λένε κατηγορηματικά στην “PRESS” οι υπεύθυνοι των μεγαλύτερων οικολογικών οργανώσεων της χώρας, WWF, Αρκτούρος και Anima, οι οποίοι τονίζουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ούτως ή άλλως αδύνατο. 
Και ο Δήμος Αμαρουσίου συμφωνεί, αναφέροντας ότι απλά τώρα «σκάνε» τα αυγά των φιδιών. Πάντως, όλοι οι παραπάνω φορείς τονίζουν πως υπάρχουν φίδια σε όλη την Αττική και πως όχι μόνο είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, αλλά βοηθούν και στην ισορροπία του οικοσυστήματος, καθώς είναι οι φυσικοί εχθροί των τρωκτικών, άρα κρατούν τα ποντίκια και τους αρουραίους σε μικρούς αριθμούς. 
Η εξολόθρευση των φιδιών, μπορεί να σημάνει την αύξηση των αριθμών των τρωκτικών…
                                                  «Δεν τ’ αμολάμε εμείς»
Οι φιλοζωικές-οικολογικές οργανώσεις, πάντως, πέρα από το να τονίζουν ότι τα συγκεκριμένα φίδια υπάρχουν και είναι χρήσιμα στο οικοσύστημα και της Αθήνας, τονίζουν μετ’ επιτάσεως ότι δεν τα απελευθερώνουν αυτές, όπως λένε οι φήμες που κυκλοφορούν στην περιοχή.
«Και να θέλαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, ούτε τα λεφτά έχουμε, ούτε και τον εξοπλισμό», λέει στην “PRESS” η υπεύθυνη της Anima, Μαρία Νανωτή και συνεχίζει: 
«Τον χειμώνα, τα φίδια είναι σε χειμερία νάρκη και, τώρα οι κάτοικοι τα βλέπουν ξαφνικά. Είναι ακίνδυνα αυτά τα είδη, δεν έχουν δηλητήριο. Και, όσο πιο μεγάλα είναι, τόσο περισσότερα και μεγαλύτερα ποντίκια τρώνε. Και, σας βεβαιώ ότι κανείς δεν μπορεί να τα εκτρέφει, ποτέ».
Και από τον Αρκτούρο, μας λένε ότι δεν γνωρίζουν για το θέμα και πως «δεν έχουμε ούτε τη δυνατότητα, ούτε το χρόνο να στήνουμε παγίδες για φίδια». Στο ίδιο πλαίσιο και η WWF.
Στον Δήμο Αμαρουσίου, όπου απευθυνθήκαμε, ο υπεύθυνος περιβάλλοντος του Δήμου, κ. Τζωρτζίνης δηλώνει άγνοια
«Γνωρίζω ορισμένα, μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία είναι λογικό να υπάρχουν, επειδή τα ερπετά κοιμούνται το χειμώνα και ξυπνούν το καλοκαίρι. Καταγγελίες εμείς δεν έχουμε, αλλά και να είχαμε για τις αυλές των σπιτιών, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, αφού οι δημοτικές αρχές δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν σε αυτούς τους χώρους»...
                                        ΠΗΓΗ:www.presstime.eu/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου