Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Στις 12:00 μ.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Αμαρουσίου, η Γ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων

Η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέα συμφωνία, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο με αυτούς που στο παρελθόν αποκαλούσε τοκογλύφους. Με τη κοινή δήλωση  Γιούγκερ -  Τσίπρα μας προετοιμάζουν ώστε να δεχτούμε το παρά πέρα σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. 
Όλα αυτά που είχαν τάξει τη προεκλογική περίοδο τα μεταφέρουν στο απώτερο μέλλον ενώ και όλα αυτά που υποτίθεται ότι θα καταργούσαν με ένα νόμο , όχι μόνο δεν τα καταργούν αλλά τα εφαρμόζουν πλήρως.
Ήδη μια σειρά από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ανασκευάζουν τις προεκλογικές δηλώσεις τους ως υπερβολικές.
Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ, η επίθεση στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ και η αντικατάσταση της με νέες ευέλικτες μορφές συνεχίζεται, οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζουν , η απληρωσιά σε μια σειρά συναδέλφους  τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η επαναφορά του κατώτατου μισθού στο επίπεδο σε προ κρίσης εποχή παραπέμπονται στο άγνωστο μέλλον. 
Έφτασαν δε σε σημείο να βαφτίζουν πατριωτικό καθήκον την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών των δήμων.
Ενώ με τη νέα συμφωνία ετοιμάζουν να μας κλέψουν ακόμα ένα μέρος από το εισόδημα μας αφού θα αυξήσουν του συντελεστές του ΦΠΑ.
Ετοιμάζουν να βάλουν χέρι στα ασφαλιστικά δικαιώματα μας αφού θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας και θα καταργήσουν τις πρόωρες συντάξεις.
Το ξεπούλημα μιας σειράς υπηρεσιών θα συνεχιστεί και θα το βαφτίσουν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Και όλα αυτά τα κάνουν για να εξασφαλίσουν τη περαιτέρω κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Ας μη ξεχνάμε ότι η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου πρωτοπορεί, έχει εφαρμόσει και υλοποιήσει στο όνομα της νομιμότητας το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου υπολειτουργούν λόγο της έλλειψης προσωπικού.
Η Διοίκηση μέχρι και σήμερα δεν έχει στείλει ούτε ένα χαρτί που να ζητά πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αντιθέτως έχει κάνει τα πάντα ώστε ο Δήμος να γεμίσει από εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Δεν είναι τυχαία η απαξίωση των υπηρεσιών από υλικοτεχνική υποδομή σε όλα τα επίπεδα.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας δεν τηρούνται πουθενά.  
Δεν είναι τυχαίο ότι βάζει και άλλα χαράτσια στους εργαζόμενους και τους δημότες μέσω του παρκαρίσματος αντί να απαιτήσει από τη κυβέρνηση να αποδοθούν πίσω τα κλεμμένα αλλά και να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση.
Τις προάλλες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κάλεσε τα πληρώματα των απορριμματοφόρων να τους πει να βάλουν πλάτη ώστε να είναι το Μαρούσι καθαρό.
Την ίδια στιγμή παραδεχόταν ότι οι υπερωρίες των εργαζομένων δεν πληρώνονται σωστά.
Την ίδια στιγμή παραδεχόταν ότι τα οχήματα δεν είναι και στη καλύτερη τους κατάσταση.
Την ίδια στιγμή παραδεχόταν ότι οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας δεν τηρούνται στο αμαξοστάσιο και δήλωνε ότι τώρα θα ξεκινήσουν οι μελέτες.
Απαντάμε και στη Κυβέρνηση αλλά και τη Διοίκηση του Δήμου:
Πατριωτικό για εμάς είναι όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά και μισθό  που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Πατριωτικό για εμάς είναι να σταματήσει κάθε λεηλασία του εισοδήματος μας προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Πατριωτικό για εμάς είναι οι εργαζόμενοι να εργάζονται σε ασφαλές και καθαρό περιβάλλον και όχι να συνυπάρχουν άνθρωποι και ποντίκια.
Πατριωτικό για εμάς είναι να υπάρχει τόσο προσωπικό ώστε οι συνάδελφοι να μην αναγκάζονται να εξυπηρετούν ταυτόχρονα δύο και τρεις υπηρεσίες.       
Συνάδελφοι /σσες δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Δεν δίνουμε καμία ανοχή ούτε στη Κυβέρνηση, ούτε στη Διοίκηση του Δήμου.
Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα να κουβεντιάσουμε, να αποφασίσουμε, να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας απαιτώντας όλα αυτά που μας έκλεψαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και τα απαιτούμε σήμερα και όχι στη δευτέρα παρουσία.
Απαιτούμε να μην ιδιωτικοποιηθεί καμιά υπηρεσία.
Απαιτούμε τώρα τη πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
Απαιτούμε τη Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Απαιτούμε να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους, για όλες τις υπηρεσίες.
Απαιτούμε να πάρει πίσω την έφεση που έχει κάνει όσο αφορά τους συναδέλφους που έχουν κερδίσει το πρωτόδικο δικαστήριο σχετικά με το επίδομα των 176 ευρώ αλλά και να προχωρήσει στην άμεση καταβολή και στους υπόλοιπους ανεξάρτητα με το ποια απόφαση θα βγάλει το δικαστήριο, αλλά και να αποδώσει και στους παλιότερους ΙΔΑΧ αυτά που τους χρωστάει.
Απαιτούμε να αποδοθούν όλες οι υπερωρίες κανονικά στο σύνολο των τεχνικών συνεργείων.
Επίσης θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το δικαστήριο όσο αφορά τα 176 ευρώ αλλά και για διάφορα τρέχοντα θέματα.
Σε καλούμε να πάρεις μέρος στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί
σημερα Πέμπτη 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 και ώρα 12:00 στο Δημαρχείο του Δήμου Αμαρουσίου.
                                                                  ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου