Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε:«Καλό ταξίδι Άρτεμις…»

Μια εκλεκτή συνάδελφος, η Άρτεμις Τσάμη - Φυσάκη, έχασε προχθες τη μάχη με την επάρατη νόσο.  Σύζυγος του Γιώργου Φυσάκη, προέδρου επί 15 χρόνια της ΟΙΕΛΕ, στρατευμένη από νεαρή ηλικία στην αριστερά και μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτικών Λειτουργών Αθήνας - Πειραιά στη δεκαετία του ’80,  με ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του κλάδου. 
Οι παλιότεροι συνάδελφοι/ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί τη θυμούνται για τις δυναμικές παρεμβάσεις της στα όργανα του σωματείου και για την αδιάλειπτη παρουσία της στους απεργιακούς αγώνες και σε όλες τις διαδηλώσεις. 
Διορίστηκε στο Γαλλικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής από όπου και απολύθηκε.
Κατόπιν, υπηρέτησε σε δημόσια δημοτικά σχολεία του Αγίου Δημητρίου και του Αμαρουσίου. 
Τα τελευταία 17 χρόνια υπηρετούσε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και ήταν μέλος του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ. 
Με το πέρασμά της στη δημόσια εκπαίδευση δραστηριοποιήθηκε στις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις και ήταν μέλος της Εκπαιδευτικής Παρέμβασης του Α΄ Συλλόγου Αθηνών.
Ανήκε στη μεγάλη παρέα της Απεργίας του 2006, την θυμόμαστε με το κίτρινο αδιάβροχο και το μαλλί να ανεμίζει περήφανα, μαχητική και χαμογελαστή, αδιάλλακτη Απεργός για έξι βδομάδες. Γλυκύτατη, αξιοπρεπής, σταθερή και συνεπής στις απόψεις της, στήριγμα για τους συντρόφους και τους συναδέλφους της

Εργάστηκε εθελοντικά μαζί με το Σάββα Μετοικίδη και άλλους συναδέλφους στο Σχολείο Μεταναστών του Α΄ Συλλόγου Αθηνών.
Δασκάλα με όλη τη σημασία της λέξης, έδινε και την ψυχή της στους μαθητές της, τα παιδιά του σχολείου ήταν «τα παιδιά της», στεκόταν πάντα δίπλα τους, ιδιαίτερα δίπλα σε κείνα τα παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας ή είχαν περισσότερο την ανάγκη της. 
Έδινε και έπαιρνε από τη σχέση της με τα παιδιά, γι΄αυτό και συνέχισε να δίνει το παρών στο σχολείο της μέχρι το φθινόπωρο του 2014 που η κατάστασή της χειροτέρεψε.
Η Άρτεμις έδωσε με πείσμα & αξιοπρέπεια τη μάχη ενάντια στην επάρατη νόσο εδώ & 2,5 χρόνια. 
Η κηδεία έγινε χθες στις 4 μ.μ. στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αμαρουσίου.

ΠΗΓΗ:www.a-athinon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου