Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αξιωματική Αντιπολίτευση:«Ηρθε η ώρα του λογαριασμού»!!!

Στις επόμενες 5 γενιές φορτώθηκαν τα χρέη του Δήμου προς το ΙΚΑ & την Εφορία
Με δύο αποφάσεις του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου αιτήθηκε στο Υπ. Εσωτερικών τη ρύθμιση των οφειλών του προς το ΙΚΑ και την Εφορία, ύψους 56,4 εκ.€.
Τα χρέη μεταφέρθηκαν στο Δήμο από τον περιβόητο Οργανισμό Εργασίας και τις Δημοτικές επιχειρήσεις.
Η ρύθμιση προβλέπει ότι από τους ήδη πετσοκομμένους κατά 60% κρατικούς πόρους θα παρακρατείται ποσοστό 5% έναντι της παραπάνω οφειλής. Για το Δήμο, αυτό σημαίνει  ‒σε απόλυτους αριθμούς - παρακράτηση 350.000€ ετησίως και αποπληρωμή σε 160 χρόνια!
Έτσι οι επόμενες πέντε γενιές Μαρουσιωτών αναλαμβάνουν τα βάρη μιας άθλιας πελατειακής πολιτικής που ασκήθηκε από τις διοικήσεις του Δήμου από τη δεκαετία του 1990 μέχρι και πρόσφατα.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το Μαρούσι» που στις εκλογές του Μαΐου 2014 υποστήριξε ότι η διοίκηση Πατούλη απέκρυψε από τους δημότες το τεράστιο αυτό χρέος του Δήμου, παρόλο που το γνώριζε πολύ καλά.
Και βέβαια είχε κάθε λόγο να το κάνει, αφού το 40% του χρέους δημιουργήθηκε από το 2007 και μετά.

Θέση της παράταξής μας είναι ότι το χρέος πρέπει να εξοφληθεί. Με τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους δεν επιτρέπονται παιχνίδια και μάλιστα για την εξυπηρέτηση πελατειακών ιδιοτελών παραταξιακών συμφερόντων.
Καλούμε τη νέα ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών, πριν να υπογράψει την απαιτούμενη Υπ. Απόφαση, να φροντίσει να υπάρξει εκ μέρους του Δήμου πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση των δημοτών. Να αποδοθούν πλήρως οι πολιτικές και ‒εφόσον συντρέχουν λόγοι - ποινικές ευθύνες, για βαριά αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο.
Είναι το ελάχιστο που απαιτεί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών για να ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαίου απέναντι σε όσους κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα σε βάρος των επόμενων γενεών.      
Μαρούσι, 3 Φεβρουαρίου 2015.                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου