Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Σε εορταστικούς ρυθμούς η πόλη, με επίκεντρο τη φιλόξενη πλατεία Αγίας Λαύρας

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Μαρούσι
Φώτα και μουσικές γιορτινές πλημμύρισαν την πλατεία Αγίας Λαύρας τη βραδιά της αφής του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που για πρώτη φορά φέτος φιλοξενείται μαζί με το Χωριό του Άη Βασίλη στην αναβαθμισμένη βιοκλιματική πλατεία της πόλης.
Στο γιορτινό σημείο, το κουμπί για τη γιορτινή του «αμφίεση» πάτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρουσία πλήθους μικρών και μεγάλων.
Μαζί με το σύνθημα για την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων εορτασμού των φετινών Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, έδωσε και τις ευχές του στο παρευρισκόμενο πλήθος για «Καλές Γιορτές» και ένα «Καλύτερο 2015». «Φέτος υποδεχόμαστε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου σε μία άλλη γωνιά της πόλης μας. 


Κάνουμε την αναβαθμισμένη πλατεία Αγίας Λαύρας τη φιλόξενη εστία και το επίκεντρο των εκδηλώσεων στην πόλη μας. Με αυτήν ως σημείο αναφοράς φωταγωγούμε στο Μαρούσι το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και δίνουμε το σύνθημα για να ξεκινήσει η Γιορτή.
Απόψε ντύνουμε με χριστουγεννιάτικα χρώματα και φως το Μαρούσι και όλοι μαζί συμμετέχουμε στο εορταστικό σκηνικό για να χαρούμε ως μια μεγάλη οικογένεια τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και να υποδεχθούμε το Νέο Έτος».
Μετά την αφή του δέντρου ο Χρήστος Μενιδιάτης ερμήνευσε παλιές και νέες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, και μοιράστηκε μελωδικά μαζί με τους θαμώνες τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι ξεκίνησαν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015. 
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μαζί με τα παιδιά τους μπορούν να απολαύσουν ποικιλία εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.
Με τη συνοδεία ελληνικής, παραδοσιακής, έθνικ και χορωδιακής μουσικής στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων ανεβαίνει η διάθεση τις μέρες αυτές, πρωτότυπα παιχνίδια και εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δρώμενα παρακινούν μικρούς και μεγάλους να μπουν στο παιχνίδι και στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
 Οι πολιτιστικές δυνάμεις της πόλης, φορείς και σύλλογοι της πόλης μαζί με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, έχουν κινητοποιηθεί για να προσφέρουν στους επισκέπτες, στο πνεύμα των ημερών, μία ποικιλία από εκδηλώσεις που καλύπτουν το σύγχρονο και παραδοσιακό φάσμα επιλογών.
Στο γιορτινό σκηνικό που έχει στηθεί, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Άγιου Βασίλη, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Παραμυθένιες φιγούρες, θεματικά, ξύλινα σπιτάκια, διακοσμημένα γιορτινά υποδέχονται τα παιδιά με πολλαπλές δραστηριότητες όπως το εργαστήρι Χριστουγεννιάτικης κάρτας, το σπίτι των ευχών, κατασκευές με μπαλόνια, παραμυθόσπιτο ταχυδρομείο, θεατρικά και μουσικά δρώμενα.
Καθένας, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να χαρεί τις μέρες αυτές, καθώς οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους, ενώ στις περιπτώσεις που απαιτείται κάποιο αντίτιμο, έχουν προβλεφθεί ειδικές τιμές για τους κατόχους Artemis Card.
Ένα διπλό λεωφορείο με ανοικτή οροφή προσφέρει στους επισκέπτες μία πρωτότυπη μετακίνηση. Εναλλάσσοντας κοινό και μουσικά σχήματα στην οροφή του, το λεωφορείο γυρνάει τις γειτονιές της πόλης και μεταφέρει την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με τον πιο συναρπαστικό τρόπο. Αλλά εκτός από το λεωφορείο, οι επισκέπτες περιηγούνται στο κέντρο της πόλης και με το τρενάκι, χάρη στη διπλή χορηγία της εταιρίας COSMOTE που εξασφάλισε ο Δήμος. Το Carousel, το παγοδρόμιο, η ρόδα του Λούνα Παρκ συνθέτουν το γιορτινό σκηνικό.

Όλοι είναι προσκεκλημένοι της πόλης για να χαρούν στο Μαρούσι και στη φιλόξενη πλατεία της Αγίας Λαύρας όμορφες γιορτινές στιγμές συντροφιά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου