Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Η προβολή της «COCA COLA - 3E» στα ποδήλατα του Δήμου & η «χωροθέτηση σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων»

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου εισήχθη προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου η χωροθέτηση σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων, τα οποία, όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου η αξιωματική αντιπολίτευση, προφανώς ...θα τελούσαν υπό τη χορηγία της εταιρίας «Coca Cola-3E» , η οποία κλείνει το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας άνεργους εκατοντάδες εργαζόμενους.
Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Μαίρη Διακολιού που είχε θέσει παλαιότερα ερώτημα για το ζήτημα, επανήλθε επ' αφορμή της νέας χωροθέτησης:
Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο τοποθετήθηκα σχετικά με την προβολή της εταιρίας «COCA COLA - 3 Ε» στα δημοτικά ποδήλατα του Αμαρουσίου.
Τότε, ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ενώπιον του ΔΣ ότι θα το ξαναεξέταζε ως θέμα, διότι μόλις πρόσφατα είχε ενημερωθεί για το κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας αυτής με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι.
Σήμερα, πριν ενημερωθούμε ή συζητήσουμε για την επανεξέταση του ζητήματος αυτού, όπως δεσμεύθηκε ο Δήμαρχος ότι θα έπραττε, εισέρχεται προς ψήφιση χωροθέτηση νέου σταθμού ποδηλάτων.
Χωρίς ιδεολογικά να είμαι αντίθετη σε εναλλακτικούς 
του αυτοκινήτου τρόπους μετακίνησης στην πόλη, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ανυπαρξία ουσιαστικών υποδομών για μετακίνηση με αυτοκίνητο γενικά  στο Μαρούσι και ειδικά στο κέντρο του, και πάντως δεν έχουμε επίσημα στοιχεία περί του κατά πόσο χρησιμοποιούνται τα ποδήλατα αυτά από τους δημότες μας.
Από την εμπειρία μου όμως, δεν έχω δει έως σήμερα κανέναν να τα χρησιμοποιεί και αρνούμαι να υπερψηφίσω την πιθανή προβολή μιας ιδιωτικής εταιρείας μέσω του Δήμου για μία υπηρεσία που -
το μέτρο της γνώσης μου - δεν χρησιμοποιείται, ιδίως όταν η εταιρεία αυτή είναι υπεύθυνη για τις απολύσεις τόσων ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου