Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Σε εορταστική ατμόσφαιρα & ρυθμούς Χριστουγεννιάτικους το Μαρούσι


Με συναυλίες παραδοσιακής, ελληνικής και έθνικ μουσικής, Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και δρώμενα το Μαρούσι υποδέχεται την πιο ζεστή γιορτή του Χρόνου     
Σε εορταστική ατμόσφαιρα και ρυθμούς Χριστουγεννιάτικους  το Μαρούσι άνοιξε την «αγκαλιά του» στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης για να υποδεχθούμε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε την πιο ζεστή γιορτή του χρόνου.
Στο πολύχρωμο σκηνικό που έχει στηθεί σε όλη την πόλη, η  μουσική σε ρυθμούς ελληνικούς, παραδοσιακούς, έθνικ και χορωδιακούς και τα πρωτότυπα παιχνίδια, τα  θεατρικά και Χριστουγεννιάτικα δρώμενα, υπόσχονται να απογειώσουν το κέφι και να χαρίσουν στιγμές ξενοιασιάς  σε μικρούς και μεγάλους.
Το ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων στο Μαρούσι έχει αφετηρία & προορισμό την αναβαθμισμένη Πλ Αγ. Λαύρας.
Με το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο να δεσπόζει στην Πλατεία, ένα μαγευτικό Carousel , το σήμα κατατεθέν των γιορτινών αυτών ημερών, ένα μοναδικό παγοδρόμιο, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Αγίου Βασίλη, τα θεματικά ξύλινα σπιτάκια διακοσμημένα στο πνεύμα των Ημερών, με τους ζογκλέρ, τους κλόουν και το φακίρη να χαρίζουν ξεκαρδιστικό γέλιο, ο καθένας θα βρει το δικό του τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Το τουριστικό τρενάκι τριών συρόμενων βαγονιών με ελεύθερη είσοδο για όλους έχει ξεκινήσει τα ταξίδιά του, με αφετηρία το σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ το διπλό ανοικτό λεωφορείο μεταφέρει την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων από γειτονιά σε γειτονιά.
Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στις 22:00, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85),  υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα ξεχωριστό LATIN N’SALSA PARTY, με τη live εμφάνιση του Μουσικού Σχήματος «Katia Gonzalez Rrio!!
Η Κουβανή μουσικός/ perfoemer σε salsa, bolero, meringue, cumbia και άλλους ρυθμούς του τόπου της συνοδεία κρουστών θα απογειώσουν το κέφι και το χορό!!         
Από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει η παραδοσιακή μουσική της χώρας μας.
Στο μουσικό ταξίδι σε όλη την ελληνική επικράτεια, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στις 12:00 στην Πλατεία Κασταλίας, το Μουσικό Σχήμα του Σχολείου Ψαλτικής με τις παιδικές χορωδίες αλλά και τους τραγουδιστές του θα ερμηνεύσουν κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων. Το κλαρίνο, η φλογέρα, το βιολί, η ποντιακή και κρητική λύρα, το κανονάκι, το σαντούρι,, το λαούτο, το τουμπελέκι θα μας μεταφέρουν νοερά στα νησιά μας, στην Μακεδονία και τη Θράκη, στη Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στην Κύπρο, στον Πόντο, στη  Σμύρνη και τις αλησμόνητες πατρίδες .     
Μία μοναδική χορωδιακή συναυλία με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα θα διανθίσει τη μεγάλη γιορτή, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, στις 18:30, στο Αμφιθέατρο ΔΑΪΣ (Μεσογείων 151& Κυπρίων Αγωνιστών).
Στην χορωδιακά σχήματα συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία μαθητών, η κλασική ορχήστρα μαθητών – καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου και οι Τάξεις Μονωδίας – μελοδραματικής των καθηγητών Σοφίας Καπετανάκου και Χριστίνας Σπηλιακοπούλου. Επίσης Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων θα ερμηνεύσουν η Παιδική Χορωδία του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου και η πολυμελής παραδοσιακή χορωδία Αγίου Αθανασίου «Ελληνορθόδοξη Παράδοση».          
Σας περιμένουμε όλους να υποδεχθούμε μαζί τα Χριστούγεννα!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου