Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το «Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους» της νέας Περιφερειακής Αρχής...

Μισό ευρώ(0,5 ) την ημέρα (!) είναι τελικά η επιδότηση που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα, σύμφωνα με την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
Η παροχή, επισημαίνει ο Νίκος Σταυρουλάκης, που ανακοίνωσε μετά Βαΐων και κλάδων η Ρένα Δούρου αφορά χρηματικό βοήθημα 360 ευρώ και μάλιστα ως τα τέλη του 2016 (!), ενώ οι προϋποθέσεις για την επανασύνδεση κάνουν τη διαδικασία υπαγωγής στο βοήθημα Γολγοθά, και μάλιστα για ελάχιστους!
Το ακόμα πιο παράλογο & περίεργο είναι ότι η ένταξη των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» προϋποθέτει προηγούμενη ρύθμιση δόσεων της συνολικής οφειλής με τον εκάστοτε πάροχο (ΔΕΗ ή άλλος), δηλ. απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν δόσεις, & αποκλείουν το βοήθημα για νοικοκυριά που βιώνουν ακραία φτώχεια.
Μάλιστα η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει να πληρώσει μόνο την 1η δόση, με τις υπόλοιπες να βαρύνουν τον καταναλωτή και μόνο στην περίπτωση που εξεταστεί η κάθε περίπτωση μεμονωμένα. Αν μάλιστα η πρώτη δόση δεν ξεπερνά τα 360 ευρώ (που είναι το πιθανότερο), τα υπόλοιπα χρήματα... χάνονται!
                                                          Τα παραστατικά
Με βάση τα αιτούμενα παραστατικά, κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να καταθέσει ΑΔΤ που να συμπίπτει με το όνομα κατόχου της παροχής (αποκλείονται δηλαδή οι ενοικιαστές), το εκκαθαριστικό 2014 και ακολούθως θα κρίνεται αν συντρέχουν ειδικοί όροι για την ικανοποίησή τους λόγω εξαιρετικών συνθηκών, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα κριτήρια.
Ολη η εξαγγελία έγινε από ραδιοφώνου με αφορμή τηλεφώνημα ακροατή και, όπως φαίνεται από τα «ψιλά γράμματα», δεν είναι τίποτε άλλο από προεκλογικό πυροτέχνημα, καθώς βρίσκεται ήδη
σε ισχύ το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΤΟ) της ΔΕΗ
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το ΚΤΟ παρέχει έκπτωση έως και 54% σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αδιάκοπη ηλεκτροδότηση, πολύ περισσότερο δηλαδή από το μισό ευρώ της κυρίας Δούρου.
Το ΥΠΕΚΑ ξεκαθαρίζει ότι στο Κοινωνικό ΟικιακόΤιμολόγιο έχουν ήδη ενταχθεί περισσότερες από 600.000 οικογένειες σε όλη τηνΕλλάδα (όχι μόνο στην Περιφέρεια Αττικής), στις οποίες δεν διακόπτεται το ρεύμαακόμη και σε περίπτωση οφειλών.
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ:Της υποκρισίας το (τηλεοπτικό) ανάγνωσμα
Αμηχανία και φανερή ανικανότητα να ανταποκριθεί στα αιτήματα της κοινωνίας, ως θεσμικά θα όφειλε εκ της θέσεώς του, έδειξε  το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Εσωτερικών.
Απέναντι στο εμπεριστατωμένο και κοινωνικά αποτελεσματικό πρόγραμμα "Ηλεκτρικό Ρεύμα 
για Όλους" της νέας Περιφερειακής Αρχής, ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να μην μείνει κανένα νοικοκυριό και κανείς πολίτης χωρίς το βασικό κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, 
το μόνο που βρήκε να... ψελλίσει ήταν... "ένα € την ημέρα". 
Θεωρώντας προφανώς μεγάλο εφεύρημα τη... φράση αυτή, την επανέλαβε πολλές φορές. 
Και τίποτε άλλο πέραν αυτού.
Έτσι, ο λαλίστατος κατά τα άλλα υπουργός Εσωτερικών, δεν είπε λέξη για την ταμπακιέρα. 
Για το γεγονός δηλαδή ότι το πρόγραμμα αυτό, για το οποίο η νέα περιφερειακή Διοίκηση είχε εντάξει κονδύλι ύψους 2.5 εκατομμυρίων ευρώ στον αναμορφωμένο προϋπολογισμό που κατέθεσε το φθινόπωρο, θα ανακουφίσει τους οικονομικά χειμαζόμενους πολίτες, δεν είπε τίποτε ο υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Της συγκυβέρνησης που έχει αναδειχθεί σε πρωταθλήτρια της ενεργειακής φτώχειας που πλήττει σήμερα τα νοικοκυριά.
Πριν οχυρωθεί πίσω από έναν εξυπνακισμό, απουσία άλλης θέσης, ο υπουργός καλόν θα ήταν να είχε ρωτήσει να μάθει τα στοιχειώδη. Δηλαδή πόσο στοιχίζει το ρεύμα για τις ευπαθείς ομάδες. Θα μάθαινε τότε ότι για τις απολύτως βασικές ανάγκες της, μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 300 κιλοβατώρες το μήνα, που, σύμφωνα με το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ κοστίζει περίπου (μέση εκτίμηση) 15 ευρώ (300 Χ 0,48) - αν δε υπολογίσουμε και μέρος των άλλων χρεώσεων, το ποσό φτάνει περίπου στα 30 ευρώ το μήνα. 
Αυτό σημαίνει ότι τα 360 ευρώ αντιστοιχούν στις βασικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας το χρόνο. Και εν πάση περιπτώσει, αν ο υπουργός θεωρεί ασήμαντο το ποσό, γιατί μέχρι τώρα η κυβέρνηση στην οποία ανήκει, δεν το χορηγούσε;
Πέρα από τις βερμπαλιστικές ακροβασίες, υπάρχει και η ουσία. 
Και αυτή είναι ότι η Περιφερειακή Αρχή τηρεί τις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες, και ενεργεί έτσι ώστε η Περιφέρεια να λειτουργεί ως ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση. Την κρίση ακριβώς που τροφοδοτεί η πολιτική της συγκυβέρνησης
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γ. Καραμέρος,
            για το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»
                                  
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ενημέρωσε σήμερα μέσα από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1, σε ζωντανή σύνδεση από τη ΔΕΗ της Κηφισιάς, σχετικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους», που είναι ήδη σε ισχύ.
Με το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει άμεσα τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.
Ο Γιώργος Καραμέρος αναφέρθηκε αναλυτικά στις αρχές του προγράμματος, όπως η κάλυψη έως 360 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, στα τέσσερα δικαιολογητικά που χρειάζεται να κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους και στην τηλεφωνική γραμμή 1539 της Περιφέρειας Αττικής όπου δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινήσεις.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραμέρος, η ΠεριφέρειαΑττικής έχει δεσμευθεί απέναντι στους πολίτες προκειμένου να εκπληρώσει τιςστοιχειώδεις κοινωνικές τους ανάγκες. 
Άλλωστε η νέα Περιφερειακή Αρχή στον αναμορφωμένο προϋπολογισμό είχε εξαπλασιάσει τις δαπάνες για κοινωνικές ανάγκες στα 13 εκατομμύρια ευρώ και είχε εγγράψει σε αυτόν ειδικό κονδύλι άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ για επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε περιπτώσεις που έχουν διακοπεί λόγω ένδειας. Η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση συνοδεύεται από την αντίστοιχη πολιτική βούληση και η υλοποίηση της θα γίνει σε συνεργασία με τους Δήμους και άλλους κοινωνικούς φορείς
ΠΗΓΗ:www.dimokratianews.gr, www.dinamizois.gr www.renadourou.gr & patt.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου