Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Για τις διαγραφές οφειλών στο «Golden Hall & τη μεταφορά ογκωδών με ιδιωτική εταιρεία

Στο  πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο(25-11-2014) εισήχθη προς ψήφιση θέμα περί παράτασης της σύμβασης του Δήμου με ιδιωτική εταιρεία για τη μεταφορά ογκωδών στον ΧΥΤΑ. Επί του θέματος αυτού η δημοτική μας σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, υπέβαλε τις εξής ερωτήσεις:
«Για τη μεταφορά ογκωδών με ιδιωτική εταιρεία
1. Η υπηρεσία έχει δυνατότητα και εξοπλισμό μεταφοράς ογκωδών;
2. Τα ογκώδη τα οποία είναι συγκεντρωμένα σε χώρο στην περιοχή της οδού Μεσογείων στο Μαρούσι στο ύψος ιδιωτικής εταιρείας οδικής βοήθειας, από ποιον συγκεντρώθηκαν εκεί; Σε ποιο χρονικό διάστημα;
Η υπηρεσία εναποθέτει τα ογκώδη στον ίδιο ως άνω χώρο ή χρησιμοποιεί αποκλειστικά το χώρο μεταφόρτωσης στην Αμαρουσίου - Χαλανδρίου;
3. Οι ιδιώτες που μεταφέρουν τα ογκώδη στο ΧΥΤΑ τα μεταφέρουν βάσει ειδικής αδείας, ή βάσει εντολών μεταφοράς; Αν η μεταφορά γίνεται με εντολές μεταφοράς, τότε: Πώς λαμβάνουν τις εντολές μεταφοράς και τι κόστος έχουν για το Δήμο;
Οι εντολές δίνονται ανά δρομολόγιο ή συνολικά;
Ο Δήμος έχει εξαντλήσει τα όρια εντολών μεταφοράς που μπορεί να λάβει;
4. Παρακαλώ να μας δοθεί το σύνολο των εντολών μεταφοράς που δόθηκαν στο Δήμο την τελευταία τριετία».
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κόκκαλη ήταν από ελλιπείς ως ανεπαρκείς για όλες τις ερωτήσεις ...
πλην της πρώτης που απαντήθηκε έμμεσα πως η υπηρεσία πράγματι διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό.
Επειδή - όπως έχει διαπιστώσει και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής - η μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ υποκρύπτει σε πολλές περιπτώσεις παραβάσεις του νόμου και των απαιτήσεων διαφάνειας, η Μαίρη Διακολιού τονίζει πως θα επιμείνει εωσότου λάβει τα στοιχεία που ζητήθηκαν.
                          Για τις διαγραφές οφειλών στο Golden Hall
Η δεύτερη ερώτηση αφορούσε τη διαγραφή οφειλών επιχειρήσεων του GOLDEN HALL για τον ειδικό φόρο 2% που αφορούσαν το χρονικό διάστημα από 8-8-2013 και εξής, βάσει σχετικής διάταξης που καθιερώνει απαλλαγή για την καταβολή του φόρου αυτού ειδικώς για τις επιχειρήσεις που στεγάζονται σε Ολυμπιακά Ακίνητα.
Η τοποθέτηση της Δημοτικής  Συμβούλου
Μαίρης Διακολιού για το θέμα αυτό ήταν η εξής:
«Με τη διάταξη αυτή ωφελείται η πολυεθνική εταιρεία που εκμεταλλεύεται το Golden Hall, γιατί στο πακέτο παροχών που προσφέρει στους πελάτες - ενοικιαστές της, εντάσσεται και η ατέλεια αυτή, την ίδια στιγμή που οι λοιποί καταστηματάρχες του Αμαρουσίου επιβαρύνονται με τον φόρο αυτό ενάντια στην αρχή της ισότητας και στην αρχή του υγιούς ανταγωνισμού.
Το αποτέλεσμα της εφαρμογής της διάταξης αυτής είναι ότι η έμμεση χρηματοδότηση της κερδοφορίας της πολυεθνικής μετακυλύεται στις τσέπες των λοιπών εμπόρων και επαγγελματιών της πόλης μας. 
Κατανοώ ότι η διαγραφή που εισέρχεται προς ψήφιση στο ΔΣ γίνεται κατ’ εφαρμογή νόμου, στο περιεχόμενο του οποίου δηλώνω ότι είμαι πολιτικά αντίθετη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου