Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: «Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση έγκρισης των προϋπολογισμών από το Δ.Σ»

Οι θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τους απολογισμούς των σχολικών επιτροπών
Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα των απολογισμών των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του έτους 2013.
Ο Πέτρος Κούκουζας, εισηγητής της Δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», αναφέρθηκε στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έγκρισης των προϋπολογισμών από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο νόμος προβλέπει πως οι εγκρίσεις πρέπει να γίνουν το πρώτο εξάμηνο του έτους ‒υπενθυμίζουμε πως αφορούν το έτος 2013.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πληθώρα σημαντικών παρατυπιών στις καταχωρήσεις των βιβλίων, γεγονός που επισήμανε στις σχολικές επιτροπές ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου, Βασίλης Μπούρας.
Επίσης διατύπωσε την κάθετη αντίθεση της παράταξης στην πληρωμή των προέδρων, αντιπροέδρων και των μελών των Δ.Σ. των επιτροπών από τους προϋπολογισμούς τους, αντί από τον προϋπολογισμό του Δήμου, όπως προβλέπει ο νόμος.
Ο Π. Κούκουζας σημείωσε τη μη υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής για καταβολή παραβόλου από την «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.» ή άλλους φορείς, εκτός από τους συλλόγους γονέων, για τη χρήση των σχολείων, ώστε να καλύπτονται τα επιπλέον έξοδα για θέρμανση και ηλεκτρικό.
Τέλος, ο δημοτικός  σύμβουλος σχολίασε το χρηματικό υπόλοιπο που παρουσιάζεται και στις δύο σχολικές επιτροπές, της τάξης των 180.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα:
«οι σχολικές επιτροπές δεν είναι επιχειρήσεις για να έχουν χρηματικά υπόλοιπα, όταν υπάρχουν πλήθος αναγκών και αντίστοιχων αιτημάτων από τις σχολικές μονάδες».
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», όπως και όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας, καταψήφισαν τους απολογισμούς των σχολικών επιτροπών, με την εξαίρεση του κ. Παναγιώτη Σαγρή που τους υπερψήφισε, προκαλώντας αποδοκιμαστικά σχόλια από τους συμβούλους της μειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου