Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Έφτασε χαράματα το e-mail από την Τρόϊκα! «Σκίζουν» τα καλτσόν τους, οι «Δωσίλογοι»...

Ρητές δεσμεύσεις και περισσότερες διευκρινίσεις για τα δημοσιονομικά ζητάει η τρόικα με το απαντητικό e-mail, που έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Οι δανειστές κάθε άλλο παρά χαλαρώνουν την σκληρή τους στάσης, καθώς διατυπώνουν νέες απαιτήσεις, ζητώντας ακόμη πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το δημοσιονομικό κενό, αφήνοντας, παράλληλα ανοιχτό το θέμα της επιστροφής τους στην Αθήνα
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η επιστροφή μετατίθεται για το Σάββατο το νωρίτερο ή αλλιώς μέχρι την Τρίτη μετά το κρίσιμο Eurogroup
«Διμέτωπο» ανοίγει η κυβέρνηση! Όλα ανοιχτά για την επιστροφή της τρόικας…
Μάλιστα, η τρόικα, φέρεται να ζητάει επιπλέον νομοσχέδια, όπως στο κρίσιμο θέμα του ασφαλιστικού.
Όπως και να έχει, πάντως, η τρόικα εκφράζει καχυποψία για την εισπρακτική επιτυχία των μέτρων που έχει προτείνει η κυβέρνηση, αλλά και για τις προβλέψει του προϋπολογισμού.
Ιδιαίτερα σκληρή, πάντως, είναι η στάση του ΔΝΤ, το οποίο παραμένει ανυποχώρητο.
Μάλιστα ζητάει περισσότερα μέτρα, ενώ κατά αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται η τακτική των καθυστερήσεων από την πλευρά της τρόικας, μιας και για μια σειρά θέματα που αναφέρει - σύμφωνα με πληροφορίες – έχουν δοθεί απαντήσεις, με κυριότερο, αυτό του ασφαλιστικού.
Σε αυτό το πλαίσιο, κανείς δεν μπορεί να αποκλίσει ότι πίσω από τις καθυστερήσεις της τρόικας, υπάρχει σχέδιο επέκτασης του μνημονίου άλλους έξι μήνες.
Η ανησυχία της Αθήνας είναι μήπως στους δανειστές έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος η παράταση κατά ένα εξάμηνο του προγράμματος, κάτι που δεν αποκλείεται να συζητηθεί και στο Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου