Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην περιοχή Βορρέ

Για το θέμα της μελλοντικής κατασκευής ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου, στο νότιο τμήμα του κτήματος Καρέλλα (έναντι 5ου γυμνασίου), συναντήθηκαν & συζήτησαν με πολίτες & εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων ΒΟΡΡΕ, ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ & «Φίλων του Δάσους Συγγρού»,  την Παρασκευή 28 Νοέμβρη στο «καφενείο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» στην περιοχή του Βορρέ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», Δημήτρης Κουτσουβέλης, Κατερίνα Ψάλτη & Πέτρος Κούκουζας.
Ο Δημήτρης Κουτσουβέλης στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του κτήματος Καρέλλα και στην απόκτησή του από το Δήμο, ο οποίος έλαβε δάνειο 23 εκ € από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 2002. Αφού ο Δήμος έχει πληρώσει περίπου 10 εκ €, σήμερα χρωστάει περίπου 30 εκ. €, εξαιτίας της μη πληρωμής των δόσεων για αρκετά χρόνια από τη διοίκηση Πατούλη.
Ο πρώτος προβληματισμός που εύλογα αναπτύχθηκε από τους παριστάμενους, αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος, μετά την κατασκευή του γηπέδου, καθώς είναι ενδεχόμενη η απώλειά του από το Δήμο.
Ο δεύτερος προβληματισμός των συμπολιτών που μετείχαν στη σύσκεψη αφορά στο τι θα κατασκευαστεί στο υπόλοιπο κομμάτι του κτήματος.Ο κίνδυνος να αναπτυχθούν τμηματικά υπερτοπικές δραστηριότητες στο κτήμα Καρέλλα, θα είναι ορατός, εάν δεν υπάρξει συνολικό εγκεκριμένο σχέδιο για όλο το κτήμα πριν την κατασκευή του γηπέδου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», εξήγησαν τη στάση τους στο δημοτικό συμβούλιο να απέχουν από την ψηφοφορία ‒όλες οι άλλες παρατάξεις υπερψήφισαν την εισήγηση της διοίκησης - λέγοντας πως ζήτησαν να τους δοθεί δεκαήμερη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν πληρέστερα, να επικοινωνήσουν με τους συμπολίτες μας των όμορων περιοχών και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αιτήματα που απέρριψε η διοίκηση Πατούλη.
Η παράταξή μας θα συνεχίσει τις συναντήσεις της με πολίτες, αφενός για να τους ενημερώνει και αφετέρου για να αποτρέψει άλλες χρήσεις πλην των ήπιων αθλητικών  δραστηριοτήτων στις ήσυχες γειτονιές των Αναβρύτων και του Βορρέ. 
Μαρούσι, 3 Δεκέμβρη 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου