Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Τo «ΑΟΡΑΤΟ»... σχολείο στην Αγία Φιλοθέη Αμαρουσίου

ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ & ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ 23 ΧΡΟΝΙΑ!!!
Ένα όνειρο παραμένει απραγματοποίητο στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου : η κατασκευή γυμνασίου και λυκείου της περιοχής.
Δύο δήμαρχοι (Τζανίκος και Πατούλης), είκοσι τρία (23) χρόνια συνολικά έχουν περάσει και όμως τα παιδιά της περιοχής συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στα λυόμενα και να αντιμετωπίζουν ποικίλους κινδύνους καθημερινά.
Η διοίκηση Πατούλη, αφού πρώτα ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση του Ο.Σ.Κ. που ήθελε να κτίσει το σχολείο σε άλλο οικόπεδο, ήρθε σε συμφωνία με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) το 2011, για την παραχώρηση περίπου 7,8 στρεμμάτων από τα 16 στρέμματα του οικοπέδου (Ο.Τ. 31), όπου εδρεύει ο Σταθμός Ελέγχου Σπόρων και σήμερα ανήκει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.).
Με βάση εκείνη τη συμφωνία και τα σχέδια της διοίκησης, το σχολείο θα κατασκευάζονταν στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου. Κάποια κτίσματα που υπάρχουν στο τμήμα αυτό θα κατεδαφίζονταν, οι αποθήκες θα μεταφέρονταν σε άλλο χώρο, οι «βολεμένοι» εργαζόμενοι του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων θα ξεβολεύονταν  και το σχολείο θα κατασκευάζονταν.
Είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα ;
Δυστυχώς για τα παιδιά της Αγίας Φιλοθέης και τους γονείς τους όχι. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Τα κτίρια που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Αμαρουσίου για την κατασκευή του σχολείου δεν είναι απλά κτίρια γραφείων, ούτε απλές αποθήκες.
Είναι τα μοναδικά κρατικά, διαπιστευμένα για τον έλεγχο ποιότητας των σπόρων σε εθνικό επίπεδο.
Είναι τα μοναδικά κρατικά, διαπιστευμένα για την έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας ISTA version 4.
Η εργασία που κάνουν οι εργαζόμενοι σε αυτά τα εργαστήρια δεν είναι κάποια γραφειοκρατική διεκπεραίωση, αλλά ένα σημαντικότατο με μεγάλη ευθύνη και τεράστια εθνική σημασία έργο.
Τα παραπάνω η διοίκηση Πατούλη όφειλε να τα γνωρίζει και να μην παρουσιάζεται ως «μωρά παρθένα» που την παραπλάνησαν. Προσπαθώντας να δικαιολογηθεί στους γονείς, προτιμά να ομολογήσει την άγνοιά της για την ύπαρξη του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων, στα όρια του Δήμου που διοικεί !
Ομολογεί πως δεν είχε, μέχρι πριν από μερικούς μήνες, «ούτε γνώση ούτε άποψη επί της λειτουργίας του χώρου».
Όμως όπως η ίδια η διοίκηση Πατούλη αναφέρει σε προεκλογικό φυλλάδιό της, «με το από 03.09.2008 πρακτικό καταλληλότητας του χώρου, πρόκρινε ως κατάλληλη την οικοπεδική έκταση».
Για ακόμα μια φορά η διοίκηση Πατούλη ψεύδεται και δυστυχώς ακόμα και σήμερα δεν έχει αξιολογήσει το σημαντικότατο επιστημονικό έργο που συντελείται στα εργαστήρια του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων 
Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης, η κατεδάφιση αυτών των εργαστηρίων, απαιτεί αφ’ ενός την κατασκευή αντίστοιχων κρατικών εργαστηρίων, τη διαπίστευσή τους και πιστοποίησή τους από διεθνείς οργανισμούς, η οποία επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο, και η μετεγκατάσταση των υπαρχόντων εργαστηρίων με όλους τους διεθνής κανονισμούς και προδιαγραφές. Εργασίες πολύχρονες και πολυδάπανες (το κόστος εκτιμάται στο 1 εκ. ευρώ)
Οι ανεύθυνοι φωστήρες της διοίκησης Πατούλη που εξετάζοντας εξωτερικά τα εργαστήρια και δεν μπήκαν στον κόπο να συζητήσουν με τους υπεύθυνους του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων, θεώρησαν πως τα κτίσματα ήταν κάποιες αποθήκες και πως η κατεδάφισή τους θα ήταν απλό πράγμα, έβαλαν σε μεγάλες περιπέτειες το δήμο Αμαρουσίου και κυρίως τους πολίτες της Αγίας Φιλοθέης που βλέπουν το όνειρο της κατασκευής του σχολείου να απομακρύνεται και πάλι.
Η διοίκηση της βιτρίνας, των φωτογραφιών και των τηλεοπτικών show, ανεύθυνη και χωρίς ευαισθησία ούτε για το αναγκαίο σχολικό συγκρότημα, ούτε για το εθνικό έργο του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων, απέτυχε στην κατασκευή του σχολείου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης.
Ο κίνδυνος να ακυρωθεί πλήρως η κατασκευή του σχολείου της Αγίας Φιλοθέης είναι ακόμα πιο μεγάλος, εάν ακυρωθεί το παραχωρητήριο των 7,8 στρεμμάτων προς το Δήμο Αμαρουσίου από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ σημερινό ιδιοκτήτη της υπόλοιπης έκτασης και όλης της περιουσίας της Κ.Ε.Δ. Είναι γνωστός σε όλους ο ρόλος του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. που ξεπουλά την περιουσία του δημοσίου σε ιδιωτικά κεφάλαια.
Η κατάργησή του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. είναι απαραίτητη, τόσο για τη διάσωση της κρατικής περιουσίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, όσο και για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος της περιοχής.
Ο συνδυασμός «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», ενημέρωσε εγκαίρως τους συμπολίτες της Αγίας Φιλοθέης και θα εργαστεί με απόλυτη υπευθυνότητα για να κτιστεί το αναγκαίο σχολικό συγκρότημα σε άλλο τμήμα του οικοπέδου.
                                                   Πέτρος Κούκουζας
                                      Δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου
                      «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου