Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων:Παράταση έως & τις 8 Φεβρουαρίου!

Μεγάλη επιτυχία του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 υπήρξε ηχηρή παρέμβαση του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη, στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννη Ανδριανό, στον οποίο και εξέθεσαν τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα που είχαν ανακύψει με τη λειτουργία των αθλητικών χώρων.
Συγκεκριμένα, με επιστολή του επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γ. Πατούλη στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ανδριανό, ζητήθηκε η παράταση για ένα χρόνο της προθεσμίας αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλους τους Δήμους της χώρας με νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου 2014 που είχε αρχικά τεθεί δεν κατέστη δυνατό να τηρηθεί.
Και αυτό διότι, δεν μπορούσε καμία δημοτική αρχή να προβεί στην αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς ένα μήνα πριν τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών τον Σεπτέμβριο, δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.
Αποτέλεσμα αυτού, είναι σήμερα με την ανάληψη των νέων δημοτικών αρχών να μην είναι δυνατή η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων.
Μάλιστα στους Δήμους στους οποίους (στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων), οι νέες δημοτικές αρχές με την εγκατάστασή τους ανέλαβαν κλειστούς αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις.
Συνέπεια της παρέμβασης του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκση ήταν η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργών Εσωτερικών Α. Ντινόπουλο, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλια, Οικονομικών Γ. Χαρδούβελη και του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού Γ. Ανδριανού, στην οποία δίνεται παράταση έως και τις 8 Φεβρουαρίου 2015 για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης δήλωσε:
«Οφείλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας διότι βρήκαμε «ευήκοα ώτα» με την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννη Ανδριανού και αυτό αναδεικνύει δύο πράγματα: ότι το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση ως Διοίκηση στην ΚΕΔΕ μπορεί να κάνει γρήγορα και αποτελεσματικά όσα αυτονόητα δεν έχει πράξει η ΚΕΔΕ έως σήμερα, καθώς και ότι, όταν υπάρχουν λογικά επιχειρήματα, υπάρχουν πολιτικοί που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η άμεση ανταπόκριση του Υφυπουργού κ. Ανδριανού με την έκδοση της ΚΥΑ εξασφαλίζει χώρους άθλησης πιστοποιημένους από τους Δήμους όλης της χώρας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την ασφάλεια των παιδιών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου