Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Βουλή το ερωτηματολόγιο Φούχτελ από το Νικήτα Κακλαμάνη

Η αποστολή ερωτηματολογίου από τον εντεταλμένο της Γερμανικής Καγκελαρίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, προς τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες της Χώρας, προκειμένου να του αποδοθούν στοιχεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων στους Ο.Τ.Α. διοίκησής τους, προκάλεσε την κατάθεση Ερώτησης τού Βουλευτή Α’ Αθηνών, Νικήτα Κακλαμάνη, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης ζητάει να πληροφορηθεί, αν η ενέργεια του «απεσταλμένου» της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, έχει πραγματοποιηθεί, και αν ναι, για ποιο λόγο δεν την ανέλαβε ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών «ως εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού».
Στην αντίθετη περίπτωση - αν δηλαδή δεν ισχύει - τότε γιατί δεν έχει προχωρήσει σε διάψευση της, ώστε να μη δίδεται η εντύπωση, «ότι η πατρίδα μας βρίσκεται υπό τις εντολές εντεταλμένων της Γερμανικής Κυβέρνησης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή.





«Φέρουν την απάτην επί της κάρας των»!!!

Οι γευσιγνώστες του διαδικτύου έχουν αντιληφθεί εδώ και έτη τη βαρύνουσα σημασία του ιστολογίου «βαψομαλλιάδες», το οποίο κατοικοεδρεύει στη διεύθυνση vapsomalliades.blogspot.gr.
Είναι μονοθεματικό. Ασχολείται με όσους μεταποιούν την ασημένια κόμη τους σε κάτι νεανικότερον διά της βαφής. Τώρα, παρόλο που οι νέοι ουδέποτε φέρουν (από φυσικού τους) κομοδινί ή κορακομπλέ μαλλί, οι πρεσβύτες νεανίζοντες που θέλουν να ξεγελάσουν τους άλλους και τους εαυτούς τους επιμένουν. Τα βάφουν. Οι άλλοι γελούν, μειδιούν, υπομειδιούν ή, έστω, δυσφορούν ελαφρώς.
Οι κύριοι επιμένουν. Περιφρονώντας την αίσθηση του γελοίου και της ματαιότητας, τα βάφουν ξανά.
Είναι όντως αμετανόητοι όσοι «φέρουν την απάτην επί της κάρας των», όπως έχει χαρακτηρίσει τους βαψομαλλιάδες Ελλην πολιτικός (ομοίως απατεών διότι κι εκείνος τα βάφει).
Και είναι τόση η απόστασή τους από την κοινή λογική, ώστε κάθε εχέφρων πολίτης να δικαιούται να τους θεωρεί επικινδύνους για τη δημόσια τάξη, την εθνική ασφάλεια, την κοινωνική ειρήνη.
Ο βαψομαλλιάς δεν διστάζει να γίνει ρεντίκολο αποπειρώμενος να κρύψει χρόνια. Υπάρχει περίπτωση να διστάσει για οτιδήποτε άλλο; Φανταστείτε τώρα ούτος ο βαμμένος να θεωρεί εαυτόν... επικυρίαρχο!
Οι αρχαίοι, που ήταν τόσο σπουδαίοι ώστε να χάσκουμε άναυδοι ακόμα και ενώπιον των τάφων τους, έλεγαν «αρχή άνδρα δείκνυσι». Δηλαδή, όταν κάποιος αποκτήσει εξουσία, τότε δείχνει τον χαρακτήρα του.
Ε, τι είδους χαρακτήρα μπορεί να έχει κάποιος που νομίζει ότι έχει διοριστεί γκαουλάιτερ στην κατεχόμενη Ελλάδα, η φάτσα του είναι ελαφρώς απωθητική, ιδρωμένη, παχιά και γλοιώδης και βάφει την κουρούπα του;
Ακριβώς αυτόν που άπαντες υποθέτουν: Αν υπάρχει τέτοιος τύπος, σίγουρα λέγεται Φούχτελ και σίγουρα στέλνει ερωτηματολόγια στους δήμους για να τα συμπληρώσουν. Τι γράφουν τα ερωτηματολόγια;
Τα ανέφερε λέξη προς λέξη η «δημοκρατία». Επισήμως ήταν του στιλ: «Πόσα σκουπίδια βγάζετε; Χάρτινα πόσα είναι; Γυαλί; Πόσο γυαλί πετάτε; Αποφάγια; Πολλά αποφάγια;» Ανεπισήμως οι Γερμανοί θα ήθελαν να ρωτήσουν:
 «Οι Γερμανοί είναι φίλοι σας; Αγαπάτε τη Μέρκελ; Θα βάζατε μια γιγαντοαφίσα της πάνω από το κρεβάτι σας; Τις πολεμικές επανορθώσεις τις θέλετε ακόμα; Και το κατοχικό δάνειο;
Και δεν ντρέπεστε που μας εξαναγκάσετε να σας εκτελούμε στην Κατοχή και να χαλάμε πολύτιμες σφαίρες
Το κακό με το ερωτηματολόγιο είναι ότι κάποιοι δημοτικοί άρχοντες θα μπουν στον πειρασμό να το απαντήσουν.
                                               Παναγιώτης Λιάκος
                                  ΠΗΓΗ:www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου