Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

«Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», για τις δημαιρεσίες της 7ης Σεπτεμβρίου


Από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αμαρουσίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Σεπτέμβρη 2014 με θέμα την εκλογή προεδρείου του σώματος, μελών των βασικών επιτροπών λειτουργίας του Δήμου και εκπροσώπων για το δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο των Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) οι οποίοι θα συμμετέχουν και στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προεδρείου του τριτοβάθμιου συλλογικού οργάνου Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ).
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λευτέρης Μαγιάκης στην τοποθέτησή του διατύπωσε με σαφήνεια την πολιτική στάση της παράταξης όσον αφορά τη λειτουργία των θεσμών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών για τη νέα περίοδο 2014 - 2019, στάση που διαμορφώθηκε ομοφώνως σε σχετικές συνεδριάσεις των οργάνων της τις προηγούμενες ημέρες.
Εκτιμήσαμε ότι το αντιπολιτευτικό καθήκον το οποίο πρόσφατα αναλάβαμε έναντι των πολιτών επιτελείται με προσφορότερο τρόπο, αν οι επιλογές Πατούλη για το με ποιους από το συνδυασμό του επιθυμεί να συνεργάζεται, είχαν τη θετική ψήφο του συνδυασμού μας ως προς το σκέλος της ανάληψης των καθηκόντων τους.
Γι’ αυτό και υπερψηφίσαμε τις προτάσεις του Γ. Πατούλη για την αξιοποίηση των στελεχών του, όπως αυτές εκτέθηκαν στη συνεδρίαση της 7/9.
Τα κριτήρια μας ήταν:
(α) ότι η δημοτική αρχή έχει νωπή εντολή από το μαρουσιώτικο λαό για να διοικήσει για τρίτη φορά, γεγονός το οποίο σεβόμαστε,
(β) ότι μετά την συγκατάθεσή μας για τις επιλογές της δημοτικής αρχής σε πρόσωπα της εμπιστοσύνης της, ο Γ. Πατούλης δεν θα έχει κανένα περιθώριο να μιλά είτε για «στείρα αντιπολίτευση», είτε για «εξαρχής υπονόμευση» εκείνου του οργανωτικού σχήματος με το οποίο πιστέυει ότι θα μπορέσει να διοικήσει αποτελεσματικότερα για το όφελος της πόλης. Από σήμερα όλη η ευθύνη βρίσκεται στις πλάτες της δημοτικής αρχής, χωρίς δικαιολογίες.
Εμείς μένουμε ακλόνητα σταθεροί στο ήδη διατυπωμένο πλαίσιο πολιτικών αρχών μας για την τοπική αυτοδιοίκηση και στο πρόγραμμα προτάσεών μας για το Μαρούσι, που εναντιώνονται στην πολιτική που ασκεί ήδη ο Γ. Πατούλης. Ενθαρρυμένοι από το πολύ ισχυρότερο ποσοστό ψήφων που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές και την πλήρη αναβάθμιση της παράταξής μας στην πρώτη θέση της αντιπολίτευσης, θα φροντίσουμε να γνωστοποιήσουμε περισσότερο τις προτάσεις μας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι της πόλης. Σκοπός μας είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής κάθε Μαρουσιώτισσας και κάθε Μαρουσιώτη με πλήρη ανατροπή της ασκούμενης, ακραία συντηρητικής πολιτικής των μνημονίων.
                                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΔΑ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 7/9, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» Λ. Μαγιάκης, σε ειδική δήλωσή του ξεκαθάρισε
 πως σε ό, τι αφορά την εκλογή εκπροσώπων για τα συλλογικά όργανα των Δήμων προκειμένου να ψηφίσουν σε σχετικές διαδικασίες με κυριότερη τις εκλογές για νέο προεδρείο στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο συνδυασμός τάσσεται υπέρ της συνεργασίας όλων για να αποτραπεί η επικράτηση φιλοκυβερνητικών αυτοδιοικητικών, τους οποίους μάλιστα διεκδικεί να εκπροσωπήσει πανελλαδικά ο Γ. Πατούλης.
Μετά τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και τις επιπτώσεις των προβλέψεων του νόμου «Καλλικράτης» στην τοπική αυτοδιοίκηση τα πέντε τελευταία χρόνια, οι δυνάμεις του μνημονίου που εκπροσωπεί ο Γ. Πατούλης ως κομματικός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας και προστατευόμενος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πρέπει να ηττηθούν.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί στις σχετικές εκλογές ο εκπρόσωπος που εξέλεξε ο συνδυασμός μας κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
                             ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΑΣ
Τέλος για τις διαδικασίες της συνεδρίασης της 7/9, ενημερώνουμε συνοπτικά ότι:
α) Ο συνδυασμός μας ανέδειξε τον νεαρότερο δημ. σύμβουλό του, τον δικηγόρο Δημήτρη Κουτσουβέλη, στη θέση του νέου Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
β) Στη θέση του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, τον επικεφαλής Λ. Μαγιάκη, με αναπληρωματικό τον Ηλία Γιαννακάκο.
γ) Στη θέση του μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, τη Μαίρη Διακολιού, με αναπληρωματικό τον Πέτρο Κούκουζα.
δ) Στη θέση του εκπροσώπου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), τον επικεφαλής Λ. Μαγιάκη, με αναπληρωματικό τον Π. Κούκουζα.

                                                     Το Γραφείο Τύπου
                                       Κοιμήσεως Θεοτόκου 8, Μαρούσι
                                                         697 28 16 143

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου