Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Οι διεκδικήσεις Πατούλη οδηγούν στη «διάλυση» του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων!!!

Ηλίας Εμμανουηλίδης:Κουκουλόπουλε δώσε λύση!!!
Στη διάλυση του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων και στην αποδιάρθρωση των Ελληνικών σπόρων οδηγούν οι διεκδικήσεις του δήμαρχου Αμαρουσίου που νοιάζεται μόνο για τα ψηφαλάκια του· το θέμα είναι μείζον και ο αναπληρωτής αγροτικός υπουργός οφείλει να εξετάσει το πρόβλημα και να δώσει τη σωστή λύση.
Ο δήμαρχος ενοχλημένος από το σχόλιό μας «ύπουλο χτύπημα στους σπόρους» γράφει με υπεροπτικό ύφος τα δικά του μαζί με ανακρίβειες.
Στα  επίμαχα 8 στρέμματα, που διεκδικεί ο Δήμος λειτουργούσε μέχρι το 1990 Ινστιτούτο Ανθοκομίας του Υπουργείου Γεωργίας και σε ένα μέρος της έκτασης ο Σταθμός Ελέγχου Σπόρων.
Το Ινστιτούτο αντί να δοθεί τότε στο ΕΘΙΑΓΕ, οι αδιαφορούντες αρμόδιοι του υπουργείου το άφησαν στην τύχη του· τα ‘σκουριασμένα και διαλυμένα θερμοκήπια’  δεν είναι μέρος του Σταθμού, όπως ανακριβώς γράφει ο δήμαρχος, αλλά τα ερείπια του Ινστιτούτου·
για να θυμίζουν τη διαχρονική θλιβερή ανεπάρκεια και αδιαφορία των αγροτικών υπουργών των τελευταίων δεκαετιών.
«Η μεταφορά των εγκαταστάσεων του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων δεν αφορά το Δήμο..» γράφει ο δήμαρχος, ούτε φυσικά και η όποια ζημιά στην εθνική οικονομία με το stop στις εξαγωγές των ελληνικών σπόρων.

Ο δήμαρχος συνεχίζει με σλόγκαν συνδικαλιστικής κοπής «..Για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου η ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί κοινή κατάκτηση Δήμου, μαθητικής κοινότητας και κατοίκων της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης»·
 με φυλλορροούσα τη μαθητική κοινότητα απαιτείται περισσότερο τσιμέντο, λιγότερο πράσινο.
Στην τεκμηριωμένη κριτική ότι ο δήμαρχος ενδιαφέρεται μόνο για τα ψηφαλάκια, το δημαρχιλίκι, το βουλευτιλίκι άντε και το υπουργιλίκι, δίδει ρέστα «..η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν θα μπει στη διαδικασία να απαντήσει στο προσβλητικό ύφος και στους χαρακτηρισμούς του συντάκτη του κειμένου».
Ο κ. Κουκουλόπουλος, ως αρμόδιος για τη φυτική παραγωγή, δε μπορεί να αφήσει να σέρνεται το πρόβλημα· να βρει λύση σύμφωνα με το συμφέρον της Εθνικής Οικονομίας.

                                                     ΠΗΓΗ:www.agronews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου