Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Στο «πλευρό» κάθε οικονομικά αδύναμου συμπολίτη...

Περισσότερες από 50 άπορες οικογένειες και συμπολίτες μας έχουν ενισχυθεί μέχρι στιγμής από το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων» του Δήμου
Καταγράφοντας τον καθημερινά αυξανόμενο αριθμό συνανθρώπων μας που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν και να ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους, ο Δήμος Αμαρουσίου το 2013 στάθηκε έμπρακτος αρωγός για δεκάδες συμπολίτες μας που αδυνατούσαν να συντηρηθούν και να επιβιώσουν. Μέσω της οικονομικής τους ενίσχυσης από το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων» του Δήμου που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, περισσότερα από 50 νοικοκυριά της πόλης βρήκαν ανακούφιση και βελτίωσαν τους όρους διαβίωσής τους.
Συγκεκριμένα, οι 51 οικογένειες - δικαιούχοι που ενισχύθηκαν από το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων» Δήμου Αμαρουσίου κατά το 2013, μοιράστηκαν το συνολικό ποσό των 22.600 ευρώ που συγκεντρώθηκε χάρη σε μικρές και μεγαλύτερες ιδιωτικές προσφορές.
Δεν ήταν λίγες και οι προσφορές επιχειρήσεων που ως επί το πλείστον δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου και στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευαισθητοποίησης επέλεξαν να στηρίξουν οικονομικά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης ενισχύοντας το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» του Δήμου.
Συγκεκριμένα, το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» του Δήμου πέραν από τους ιδιώτες που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, έχουν ενισχύσει μέχρι σήμερα οι εταιρίες: ο όμιλος μεταλλουργικών βιομηχανιών «ΣΤΗΛΜΕΤ», το διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο «ΥΓΕΙΑ», το εμπορικό κέντρο «AVENUE», ο κατασκευαστικός όμιλος «J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε», η εταιρία πετρελαιοειδών «Μότορ Όιλ Ελλάς».
Επίσης, το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» ενίσχυσαν το «Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού» Δήμου Αμαρουσίου και το αθλητικό σωματείο «Νίκη Αμαρουσίου» διαθέτοντας τα έσοδά τους από τα φιλανθρωπικά λάτιν πάρτι και τους φιλανθρωπικούς αγώνες μπάσκετ που διοργάνωσαν, αντίστοιχα.
Το προφίλ των ωφελούμενων συμπολιτών μας συνθέτουν πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, μοναχικοί και ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον όπως, επίσης, μακροχρόνια άνεργοι.
Όλοι οι ωφελούμενοι έχουν χαρακτηριστικά απορίας, διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας αδυνατώντας να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τους ίδιους και τα παιδιά τους, ενώ αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο της διακοπής της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.
Το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων» Δήμου Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό και στηρίζει κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε συμμέτοχοι αυτής της προσφοράς.
Ο αριθμός λογαριασμό του «Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων» Δήμου Αμαρουσίου είναι:
6041030021509, IBAN: GR 9001710410006041030021509 και τηρείται στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Με αφορμή την ενίσχυση των ωφελούμενων του  «Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων»του Δήμου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:
«Αντιμετωπίζοντας ως Δήμος με ευαισθησία τα ζητήματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, στα μέσα Ιουλίου 2012 με πρωτοβουλία μας και με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, συστήσαμε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Δήμου μας για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Θεωρήσαμε χρέος μας να το πράξουμε ενώπιον των ανησυχητικών διαστάσεων της οικονομικής κρίσης. Είναι ικανοποίηση μεγάλη που βλέπουμε ότι υπάρχει περίσσια ανθρωπιά και διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ενίσχυσαν και καθημερινά ενισχύουν την προσπάθειά μας. Το κάλεσμά μας είναι διαρκές και καθολικό και γίνεται ακόμα πιο έντονο ενόψει των Άγιων ημερών του Πάσχα που πλησιάζουν. Ευχή όλων μας είναι σύντομα οι συνθήκες ζωής για τους συνανθρώπους μας να μεταβληθούν και τέτοιου είδους φαινόμενα να ανήκουν στο παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου