Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Κ. ΒΛΑΧΟΣ:«Εγώ στηρίζομαι στην κοινωνία & ο Πατούλης στην ...επικοινωνία»!

«Ας διαλέξει ο απερχόμενος Δήμαρχος:Αναξιοπιστία ή Ανικανότητα»!
Ένα ενδιαφέρον πολιτικό φαινόμενο εξελίσσεται τελευταία στην πόλη μας.
Το 1/3 των Δημοτικών Συμβούλων της προηγούμενης Διοίκησης συμμετέχει ήδη στην Διοίκηση Πατούλη και στην συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων, ασκούνται πιέσεις και επιθέσεις φιλίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στον συνδυασμό του απερχόμενου Δημάρχου.
Το θέμα δεν θα είχε καμία σημασία, εάν ο κ. Πατούλης δεν είχε στηρίξει την μέχρι σήμερα πολιτική του, στο τι έκαναν ή δεν έκαναν οι προηγούμενοι.
Είναι γνωστό, ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος ανέλαβε τον Δήμο σαν Μεσσίας, που θα ανόρθωνε ένα «χρεωμένο» Δήμο και σαν Ηρακλής, που θα καθάριζε την «κακοδιαχείριση» που βρήκε.
Στην εύκολη αυτή λύση της καμένης γης, κατέφευγε πάντα μέχρι σήμερα, για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία έργου που συνεχώς υποσχόταν.
 «Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι», επαναλαμβάνει και σήμερα σε βαθμό γραφικότητας.
Όμως όλα αυτά που μας είπε, δεν μπορεί παρά να είναι, ή αλήθεια ή ψέμα!
Αν μας είπε ψέματα, κι έτσι εξασφάλισε άλλοθι για την ανυπαρξία έργου και τον τρόπο διοίκησης του, τότε είμαστε μπροστά σε μια τεράστια πολιτική απάτη, κι ο ίδιος είναι αναξιόπιστος.
Αν μας είπε αλήθεια, τότε πώς εξηγεί ότι συνεργάζεται ήδη με επιφανή στελέχη της προηγούμενης Διοίκησης και επιδιώκει με κάθε τρόπο την διεύρυνση της συνεργασίας με ακόμα περισσότερους από αυτούς που αποκαλούσε «βαρίδια»;
Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν.
Είτε οι προσχωρήσαντες γνώριζαν και συμμετείχαν στα όσα «κακά» έπραξαν οι προηγούμενοι. Οπότε, πώς δικαιολογεί την συνεργασία αυτός ο «θεματοφύλακας της ηθικής και της διαφάνειας»; Επομένως και σε αυτήν την περίπτωση έχουμε  θέμα αναξιοπιστίας του κ. Πατούλη.
Είτε οι προσχωρήσαντες ήταν οι «καλοί» που δεν γνώριζαν και δεν καταλάβαιναν τίποτα. Οπότε, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε στην περίπτωση αυτή, είναι ότι ήταν ανίκανοι και απαλλάσσονται λόγω...
Στην περίπτωση αυτή ο Συνδυασμός Πατούλη έχει ήδη το στίγμα της ανικανότητας, κι αυτό είναι επικίνδυνο για το Μαρούσι μας.
Αναξιοπιστία ή ανικανότητα λοιπόν; Ας διαλέξει ο απερχόμενος Δήμαρχος.
Αν παρεμβαίνω στο θέμα, δεν είναι επειδή θέλω να εμπλακώ σε μια διαμάχη του παρελθόντος, που σε κάθε περίπτωση δεν με αφορά. Το κάνω για να θυμίσω στον κ. Πατούλη ότι στο Μαρούσι κατοικούν πολίτες με αξιοπρέπεια και νοημοσύνη, κι όχι ιθαγενείς στους οποίους μπορεί να μοιράζει τηλεοπτικά καθρεφτάκια.Σε κάθε περίπτωση, η δική μου πρόταση και παρουσία γίνεται με όρους μέλλοντος. Γίνεται κοιτώντας μπροστά. Γίνεται από νέους ανθρώπους, που ενδιαφέρονται για την κοινωνία, εν αντιθέσει με την πρόταση Πατούλη που αφορά το παλιό που θέλουμε να ξεχάσουμε, που κοιτάζει πίσω από ένα άνθρωπο που τον ενδιαφέρει μόνον η εικόνα.Με τον απερχόμενο Δήμαρχο, έχουμε μια βασική διάφορα:
 Εγώ στηρίζομαι στην κοινωνία κι αυτός στην επικοινωνία.
                                                      Κώστας Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου