Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου:Τώρα είναι η ώρα να σταθεί ο καθένας στο ύψος του!

«Συνάντηση των Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας με τον Δ/ντή 
       Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και τον Περειφερειακό Δ/ντη Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής».  
 Πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 31/10/13 από 09:00 έως 13:00, συνάντηση των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας και των σχολικών συμβούλων της περιοχής με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας με τη συμμετοχή και του Περιφερειακού Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής κου Γκίνη.
Λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση υπήρξε παρέμβαση των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, «ο Περικλής» και «Γ. Σεφέρης». Επειδή δεν γνωρίζαμε ότι θα προσέλθει στη συνάντηση και ο Περιφερειακός Δ/ντής Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής ( ο οποίος προσήλθε περί τις 11:00), μετά την ολιγόλεπτη παρέμβασή μας αποχωρήσαμε από το χώρο της συνάντησης. 
Στη συνάντηση αυτή από τα λεγόμενα των Διευθυντών τόσο της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας όσο και της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπαίδευσης Αττικής αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα το φιάσκο της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθεί το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι ο μοναδικός στόχος του ΥΠΑΙΘ και των υπηρεσιακών του παραγόντων είναι η δυσφήμιση και  διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και το φόρτωμα των ευθυνών για τις πολιτικές που ακολουθούνται στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης στις πλάτες των εκπαιδευτικών
Οι εντολές που δόθηκαν από την πλευρά της διοίκησης προς τους Διευθυντές των σχολείων στερούνται κάθε έννοιας λογικής και παιδαγωγικής βάσης, αφού, το να λες ως «υπεύθυνος» υπηρεσιακός παράγοντας προς τους Διευθυντές των Σχολείων:

 «λειτουργήστε τα σχολεία όπως μπορείτε χωρίς άλλο προσωπικό», «υπάρχουν πολλά κενά αλλά δε θα καλυφθούν γιατί οι δεξαμενές στέρεψαν», «αν μπορείτε λειτουργήστε τα σαν ΕΑΕΠ – αν όχι λειτουργήστε τα με το παλιό σύστημα (κλασσικό ολοήμερο) ή μεικτό», «ανά τρία τέσσερα σχολεία, κάντε μετακινήσεις εκπαιδευτικών, ώστε τουλάχιστον το ένα να είναι ΕΑΕΠ και τα άλλα να μην είναι», δείχνουν πλήρη έλλειψη ευθύνης και παιδαγωγικής ευαισθησίας αναφορικά με τα ζητήματα της λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων της χώρας και της παροχής ποιοτικού χαρακτήρα εκπαίδευσης στα παιδιά των εργαζόμενων – του λαού αυτής της χώρας.  
Μάλιστα για το ζήτημα της παράνομης μετακίνησης των συναδέλφων μας δασκάλων που βρίσκονταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας για κάλυψη κενών στα ΠΥΣΠΕ Ανατολικής & Δυτικής Αττικής από την Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, που είχε σαν αποτέλεσμα να αποψιλωθεί η Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας από Δασκάλους, το μόνο που είχαν να πουν ήταν ότι ήταν «αβλεψία».
Η άθλια και απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στα σχολεία, αφού δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις σε προσωπικό καθιστούν αδύνατη τη σύνταξη ωρολογίων προγραμμάτων και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, είναι αποτέλεσμα των ανάλγητων – αντιλαϊκών πολιτικών που υιοθετούν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και όσοι τις υποστηρίζουν. Η λογική και η πολιτική του περιβόητου «Νέου Σχολείου» της αγοράς, που μας έφερε και το ΕΑΕΠ στα Δημοτικά Σχολεία είναι υπεύθυνη για όλα αυτά που συντελούνται σήμερα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και αντί να ντρέπονται για τα χάλια που κατάντησαν το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και να βγουν να απολογηθούν δημόσια, ΥΠΑΙΘ και διοίκηση της εκπαίδευσης επιχειρούν  να μας τρομοκρατήσουν όλους, για να αποδεχτούμε  τις άθλιες συνθήκες λειτουργίας του Δημόσιου Σχολείου  για μας και για τους μαθητές μας. Αυτή την έννοια έχουν κι οι φανεροί εκβιασμοί - απειλές σε βάρος των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων από  τον Περιφερειακό Διευθυντή Π. & Δ. Εκπαίδευσης Αττικής, σχετικά με τις «ευθύνες» των Διευθυντών για τη λειτουργία των σχολείων και την «κάλυψη» που δίνουν οι Διευθυντές των σχολείων στους Δασκάλους σχετικά με τυχόν παραπτώματα και παρατυπίες από την πλευρά τους.
Έφτασε μάλιστα ο κος Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης να τονίσει στους Διευθυντές των σχολείων πως το κάθε σχολείο κρίνεται από την καθαριότητα των τουαλετών του, «ξεχνώντας» ότι από το 2010 έως σήμερα οι λειτουργικές δαπάνες για τα σχολεία (καθαριότητα, αναλώσιμα κλπ.) έχουν μειωθεί πάνω από 70% με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα καθαριότητας. Φαίνεται ότι ο κύριος Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, αφού λησμονεί εντέχνως ότι η κυβέρνηση που τον επέλεξε για να την υπηρετεί από τη θέση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης και ο ίδιος είναι αυτοί που υλοποιούν τέτοιου είδους αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές για τη Δημόσια Εκπαίδευση και το Δημόσιο Σχολείο.  
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και η διοίκηση της εκπαίδευσης ψεύδονται και κοροϊδεύουν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και ολόκληρη την κοινωνία, αφού πριν λίγες ημέρες (11 – 10 – 2013) σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, ο ίδιος ο κος Γκίνης διαβεβαίωνε τους διαμαρτυρόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας ότι μέχρι τις 15 – 10 – 2013 δε θα υπάρχει κανένα κενό στα σχολεία της περιοχής μας.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου  είχε προειδοποιήσει από το Σεπτέμβριο του 2013 για το τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Με την πολιτική του  «Νέου Σχολείου», επιχειρούν να αλλάξουν το χαρακτήρα και τη δομή του Δημόσιου Σχολείου, καταργώντας εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εκπαιδευτικών, περιστέλλοντας μορφωτικά δικαιώματα του λαού, απογειώνοντας τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, και οδηγώντας ευθέως το Δημόσιο Σχολείο στην ιδιωτικοποίηση. Ο ρόλος που επιφυλάσσουν στους Διευθυντές των σχολείων δεν είναι άλλος από αυτόν του πειθήνιου και άβουλου διεκπεραιωτή των άνωθεν εκπορευόμενων αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών.

          Τώρα είναι η  ώρα να σταθεί ο καθένας στο ύψος του
 Οι φοβέρες, οι απειλές κι οι εκβιασμοί, επιδιώκουν να πιέσουν τους Διευθυντές των Σχολείων, ώστε αυτοί «να βάλουν πλάτη» για το πέρασμα αυτής της άθλιας πολιτικής στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που στηρίζεται (σύμφωνα με τις δηλώσεις τους) σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση των μαθητών στα τμήματα κλπ. Σκλάβοι και κωπηλάτες στη «γαλέρα» που ετοιμάζουν δε θα είναι  μόνο οι δάσκαλοι, αλλά και οι Διευθυντές, που «δεν έχουν Σαββατοκύριακο», «δεν έχουν ωράριο», «εργασία μέχρι και 17 ώρες τη μέρα» όπως είπαν.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση με την πλευρά των μαθητών, των εκπαιδευτικών, του λαού, που πλήττονται από τις αντιλαϊκές  πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όσων τους στηρίζουν. 
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο την παιδαγωγική και σύμφωνη με τα συμφέροντα των μαθητών μας λειτουργία των σχολείων, καθώς και τις εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας και στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής να μη νομιμοποιήσουν με τη στάση τους και την ψήφο τους τις οποιεσδήποτε  αντεργατικές επιλογές της Διοίκησης (μετακινήσεις εκπαιδευτικών, λειτουργία σχολείων κλπ.).
Διεκδικούμε:
Την άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων Δασκάλων που μετακινήθηκαν από τα ΠΥΣΠΕ Α΄, Β΄, Γ΄ Αθήνας για κάλυψη κενών εντός της Περιφέρειας Αττικής στα ΠΥΣΠΕ που ανήκουν.
Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και προσλήψεις αναπληρωτών μέσω του Γ.Κ.Π.
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του Γ. Κ. Π.
Αντιστεκόμαστε και ανατρέπουμε τις πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που πλήττουν το Δημόσιο Σχολείο και διαλύουν τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία με κοινό μέτωπο αγώνα με τους γονείς – μαθητές – φοιτητές.

                                                 
Αρ. Πρ.: 142
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ιερού Λόχου 3 – 5
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι
Τηλ. & Fax: 210 8020788
Πληροφ. Καββαδία Φ.
syll2grafeio@gmail.com
Προς: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Κοινοποίση:  ΔΟΕ,  Αιρετούς ΠΥΣΠΕ Β΄
Αθήνας και ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, ΕνώσειςΓονέων Βόρειας Αττικής


   ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου