Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Δ.Σ. Αμαρουσίου για τη δολοφονία Γ. Φουντούλη & Μ. Καπελώνη

Η δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη και ο βαρύς τραυματισμός του Αλέξανδρου Γέροντα είναι μια ξεκάθαρα εγκληματική και φασιστική ενέργεια, που στόχο είχε να πλήξει  τη δημοκρατική ομαλότητα και να υπονομεύσει την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία του τόπου μας.
Η ελληνική κοινωνία πρέπει να σταθεί με πράξεις, κι όχι με λόγια  απέναντι στους τρομοκράτες  που θέλουν να επικρατήσουν στη χώρα μας συνθήκες εμφυλίου πολέμου.
Η  οποιαδήποτε ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους εγκληματικής πράξεις για λόγους πολιτικούς ή ιδεολογικούς, αποτελεί συνενοχή.
Κανένα ταξικό ή φυλετικό μίσος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ιδίως αν οι ζωές αυτές είναι νέων ανθρώπων.
Σε μια Δημοκρατία, η τρομοκρατία είναι η χειρότερη μορφή φασισμού, αφενός γιατί δίνει άλλοθι στη διαφθορά των ελίτ, αφετέρου, γιατί ενισχύει τους μηχανισμούς καταστολής σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών .
Η καταδίκη της βίας των άκρων, όποιο χρώμα κι αν έχει αυτή, αλλά και κάθε τρομοκρατικής ενέργειας, από όπου κι αν αυτή προέρχεται, είναι αυτονόητη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου:

• Καλεί την Πολιτεία να βάλει επιτέλους τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση και το νέο κύκλο του αίματος που άνοιξε η τρομοκρατία του ενός άκρου με την άνανδρη  δολοφονία επώνυμου δημοσιογράφου πριν μερικά χρόνια, τη δολοφονία τριών εργαζόμενων στη ΜΑΡΦΙΝ, τις δολοφονικές επιθέσεις με πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών τμημάτων και του Γραφείου του Πρωθυπουργού, καταλήγοντας στην προχθεσινή  δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων.
• Καλεί την Πολιτεία να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια που ξεκίνησε έστω και με καθυστέρηση , μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για να αντιμετωπίσει την εγκληματική δράση του άλλου άκρου.
Σε κάθε δημοκρατική κοινωνία η καταδίκη της βίας, από όπου κι αν προέρχεται, ότι χρώμα κι αν έχει, η καταδίκη κάθε πράξης που τροφοδοτείται από το μίσος για το διαφορετικό, πρέπει να είναι ομόφωνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου