Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Γόνιμη συζήτηση Πατούλη, με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι»

Στο πλαίσιο της απευθείας επικοινωνίας με τους συλλόγους και φορείς της πόλης, που τα τελευταία χρόνια αποτελούν συμβουλευτικά όργανα του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος κ. Γ.  Πατούλης είχε συνάντηση πριν από λίγες ημέρες - παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Σπύρου Σταθούλη, Νικόλαου Πέππα, Δημήτρη Σμυρνή & Βασίλη Κόκκαλη - με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι».       
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Δημάρχου, συζητήθηκε εκτενώς η διαδικασία για την υλοποίηση έργων ανάπλασης και υποδομών στην περιοχή Νέο Μαρούσι, μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιας που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Σε ότι αφορά το αίτημα του Συλλόγου για την διαμόρφωση της οδού Κυπρίων Αγωνιστών και των επικείμενων σε αυτή μικρών δρόμων, ο κ. Γ.  Πατούλης επισήμανε ότι η διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς βρίσκεται στην τελική ευθεία μετά από τη σοβαρή προσπάθεια για τη διευθέτηση του ζητήματος και τις προσωπικές παρεμβάσεις για το ξεπάγωμα των διαδικασιών.

Το έργο ήδη δημοπρατήθηκε και επίκειται η έναρξη υλοποίησής του. Μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς, η οποία θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κυκλοφορία των οχημάτων, θα είμαστε σε θέση να καθορίσουμε τις περαιτέρω παρεμβάσεις μας που χρειάζεται η περιοχή. Επιδίωξή μας –πρόσθεσε- ο κος Πατούλης είναι να δώσουμε λύση συνολική και μόνιμη που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής και θα αναβαθμίζει την καθημερινότητά τους.
Παράλληλα, το Δ.Σ. του Συλλόγου ενημερώθηκε για το νέο κανονισμό καθαριότητας που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το Δήμο Αμαρουσίου με καθορισμένες ημέρες σε κάθε γειτονιά για την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων, καθώς και για την εν γένει προσπάθεια του Δήμου με τη συμβολή όλων μας για ένα Μαρούσι καθαρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.                            
Συζητήθηκε επίσης και το θέμα για το δίκτυο ομβρίων που έχει ανάγκη η περιοχή, για την κατασκευή του οποίου έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής ο φάκελος για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου μαζί με αντίστοιχες μελέτες και για άλλες γειτονιές της πόλης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και ο κος Πατούλης δέχθηκε τις ευχαριστίες της Προέδρου κας Ευγενίας Λαμπή, του Γενικού Γραμματέα κου Δημήτρη Σταμέλου και των παριστάμενων μελών του Δ.Σ. για τη διαρκή και συστηματική προσπάθεια του για την υλοποίηση έργων που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου