Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Κοινωνικό ανταλλακτήριο» ειδών οικιακού εξοπλισμού στο Μαρούσι

Πρόσκληση στους πολίτες που ενδιαφέρονται να προσφέρουν οικιακό εξοπλισμό και είδη οικιακής χρήσεως απευθύνει ο δήμος Αμαρουσίου εγκαινιάζοντας μια ακόμη δομή αλληλεγγύης για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών
Χάρη στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο, το οποίο θα λειτουργεί υπό το συντονισμό του δήμου, θα γίνεται μια διαδικασία ιδιότυπης ανακύκλωσης του οικιακού εξοπλισμού. Τα είδη θα προσφέρεται από συμπολίτες μας που δεν τα χρειάζονται σε άλλους που τα έχουν ανάγκη, αλλά αδυνατούν να τα αποκτήσουν.
Πρόκειται για λειτουργικό και σε πολύ καλή κατάσταση οικιακό εξοπλισμό όπως ηλεκτρικές κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία, μικροσυσκευές, καθώς και άλλες μικρές ή μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές. Οι προσφορές των πολιτών θα συγκεντρώνονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου και στην συνέχεια βάσει των απαραίτητων κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων θα αντισοιχίζονται με τις καταγεγραμμένες ανάγκες των κοινωνικά ευάλωτων νοικοκυριών. 
Η αρμόδια υπηρεσία θα παραδίδει σε συνεργασία με τα εξωτερικά συνεργεία τον εξοπλισμό στους δικαιούχους συμπολίτες μας.
Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στις κοινωνικές πρωτοβουλίες του δήμου Αμαρουσίου για την υποστήριξη των νοικοκυριών της πόλης που ασφυκτιούν υπό τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και ενισχύει μια προσπάθεια υποστήριξης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Τα τηλέφωνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας στα οποία μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι
 για πληροφορίες και προσφορές είναι 213 2031920 / - 21.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου