Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

"Ο Άγιος Ελευθέριος" συνάντησε τον ... Δήμαρχο

Εποικοδομητική συνάντηση για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα που πολίτη είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου "Ο Άγιος Ελευθέριος" Σωρού Λάκκα - Κόττου, στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013.
Στη συνάντηση εκ μέρους της Διοίκησης συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας, Βασίλης Κόκκαλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κος Αθανάσιος Νησιώτης ο Γενικός Γραμματέας κος Δημήτρης Σμυρνής, η Ταμίας κα Ζήνια Καραβουσάνου και το μέλος κος Νικόλαος Σκερπανιάς.          
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί το Δ.Σ. του Συλλόγου, μετά από δική του πρωτοβουλία, σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στην περιοχή του Σωρού Λάκκα - Κόττου.Όσον αφορά στην οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς,

 όπως σημείωσε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης η διαδικασία προχωρεί και σύντομα ευελπιστούμε ότι θα έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου θα εξετάσουν τις περιπτώσεις των παλαιών εγκαταλελειμμένων οικιών που βρίσκονται στην παραρεμάτια ζώνη και έχουν αποζημιωθεί, προκειμένου να προχωρήσει η κατεδάφισή τους.         
Επίσης με πρόταση της Διοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου στο χώρο των πρώην εξωτερικών συνεργείων, καθώς και των οδών Κονίτσης, Αγίου Αθανασίου και Σωρού έως την οδό Αμμοχώστου.
Παράλληλα θα εξετασθεί με τις υπηρεσίες του Δήμου η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε μεμονωμένους δρόμους της περιοχής, σε συνέχεια του έργου αποχέτευσης που υλοποιείται στην περιοχή  Σωρού Λάκκα - Κόττου.
Εξετάζεται επίσης η διαμόρφωση της οδού Σωρού με την κατασκευή πεζοδρομίων από τη Λεωφόρο Κηφισίας έως την οδό Ζεκάκου.
Για την πορεία του σχεδίου της περιοχής Κάτω Σωρός- Μαρμαράδικα μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ, ο κος Πατούλης ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου ότι βρίσκεται στο στάδιο για την πράξη εφαρμογής, ενώ το έργο για την κατασκευή αγωγών - ομβρίων υδάτων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την πορεία της οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς.
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη για την αγαστή συνεργασία και το πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή με τελικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου