Ο Ελληνισμός, ο Εβραϊκός παράγοντας, το Ισραήλ και ....
Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος έκανε μια κίνηση που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην Α. Μεσόγειο και το Αιγαίο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή εντάσσεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης στρατηγικής και δεν αποτελεί απλά μια συμβολική κίνηση ή κίνηση ευκαιρίας!
Αναφερόμαστε στην παρουσία και στην ομιλία που έκανε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στη συναγωγή της «Νύφης του Θερμαϊκού», στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ημέρα που έφυγε το πρώτο τρένο με Θεσσαλονικείς Εβραίους για τα κρεματόρια του Άουσβιτς – Μπίργκεναου.
Εκτιμούμε ότι η κίνηση αυτή μπορεί να επηρεάσει τους γενικότερους σχεδιασμούς στην Αν. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, γιατί γίνεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ και εβραϊκού παράγοντα συνεχίζουν να προβληματίζουν τους αναλυτές για το κατά πόσον αυτές έχουν διαρραγεί σε βάθος ή διατηρούνται οι υπόγειοι ισχυροί δεσμοί που ανάγονται στην προνομιακή σχέση και προστασία που προσέφερε η οθωμανική εξουσία στους Εβραίους, τους οποίους δέχτηκε να φιλοξενήσει, μάλιστα, μεταξύ άλλων πόλεων και στην κατεχόμενη Θεσσαλονίκη, από το 1492, όταν εκδιώχτηκαν από την Ισπανία.
Να σημειωθεί ότι οι δεσμοί αυτοί ισχυροποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επικράτησης των Νεοτούρκων, της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής και της περιόδου που ακολούθησε της επικράτησης του Μουσταφά Κεμάλ, όταν οι Εβραίοι και οι λεγόμενοι «ντονμέδες» -που εν τω μεταξύ αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη με την απελευθέρωση της πόλης από τον ελληνικό στρατό αλλά και με την Ανταλλαγή των πληθυσμών- μαζί με άλλες οικογένειες της Τουρκίας, πήραν τη θέση της επιχειρηματικής τάξης, που μέχρι τότε ήταν σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των Χριστιανών, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.
Έχει σημασία, λοιπόν, η παρουσία και ο λόγος του κ. Σαμαρά στην προαναφερθείσα τελετή, και για στρατηγικούς λόγους, αλλά και για λόγους αρχής, αφού η Ελλάδα θα πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και προπύργιο ανθρωπισμού και να πρωταγωνιστεί με τις πολιτικές αλλά και με τις εν γένει ενέργειές της στους αγώνες που γίνονται για την καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, κορυφαίο των οποίων είναι οι Γενοκτονίες.
Πιστεύουμε, όμως, ότι η υπόθεση της βάρβαρης δολοφονίας των 50 χιλιάδων Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, καθώς και το όλο ζήτημα του Ολοκαυτώματος, θα μπορούσαν να υποστηριχτούν καλύτερα και να έχουν ακόμα περισσότερους και μάλιστα φανατικούς υποστηρικτές, αν ο Έλληνας πρωθυπουργός, έστω και σε μια αποστροφή της ομιλίας του, αναφερόταν και στο ζήτημα της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, και καλούσε τους Εβραίους αν όχι να συστρατευτούν έστω να υποστηρίξουν τους Αρμενίους, τους Ασσυρίους και τους Έλληνες, στον αγώνα που κάνουν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα και φυσικά από την Τουρκία!
Άλλωστε οι Εβραίοι, ως ανάδελφο έθνος, γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα πόσο σημαντικές είναι οι συμμαχίες για την αντιμετώπιση και την εξουδετέρωση κινδύνων και απειλών, όπως οι πολιτικές που προκαλούν εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες!
Η ως άνω εκδήλωση, μάλιστα, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για τον Έλληνα πρωθυπουργό, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος, να εξασφαλίσει την υποστήριξη του πανίσχυρου εβραϊκού παράγοντα, αφού ήταν παρών ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ρόναλντ Λόντερ, ο οποίος επίσης δεν έκανε καμία αναφορά αλληλεγγύης στους απογόνους των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, που υπέστησαν το έγκλημα της γενοκτονίας από τους Τούρκους.
Πιστεύουμε ότι όταν πολεμάς το ρατσισμό και το ναζισμό, θα πρέπει να αναδεικνύεις κάθε στιγμή την ισότητα των ανθρώπων, των φυλών και των εθνών σε όλα τα ζητήματα και κυρίως στο ζήτημα της Γενοκτονίας, ενώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δύσκολα βρίσκει κανείς εξήγηση για την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στα θύματα του τουρκικού ρατσισμού, που, όπως είναι τοις πάση γνωστό, ενέπνευσε τον Χίτλερ, όταν σχεδίαζε και εκτελούσε το αποτρόπαιο σχέδιό του για το Ολοκαύτωμα.
Ελπίζουμε ότι αυτό θα αποτελέσει μέλημα ειδικά εκείνων που έχουν αναλάβει τον κεντρικό σχεδιασμό της προσέγγισης Ελλάδος – Ισραήλ και εβραϊκού παράγοντα, για να γίνει πιο αποδοτική αυτή η σχέση αλλά και για να σβήσουν και οι οδυνηρές μνήμες του απώτερου αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος, όταν βλέπαμε το Ισραήλ αλλά και τον εβραϊκό παράγοντα, που ένοιωσε κυριολεκτικά στο πετσί του τη Γενοκτονία, να συμπορεύεται και να στηρίζει σε όλα τα επίπεδα τη γενοκτόνο Τουρκία, ακόμα και στο ζήτημα του εξαγνισμού της από τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος που έκανε επί των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής.
Τέλος, πιστεύουμε ότι η επίδειξη επιλεκτικής ευαισθησίας για τις χαμένες ζωές των Εβραίων, αγνοώντας στην ουσία τις αδικοχαμένες ζωές των άλλων, συνιστά στην ουσία μια πράξη που μπορεί κι αυτή να χαρακτηριστεί ιδιοτύπως ρατσιστική, η οποία φυσικά δεν υπηρετεί τον ιερό σκοπό της συστράτευσης της παγκόσμιας κοινωνίας εναντίον κάθε φύσεως και μορφής ρατσισμού!
Του Σάββα Καλεντερίδη
Σημείωση:
Όταν έγραφα το άρθρο, την Τρίτη, 19 Μαρτίου, διατηρούσα κάποιες επιφυλάξεις, γιατί είναι γνωστή η προκατάληψη που υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο σε όποιον αμφισβητήσει τα πεπραγμένα του Ισραήλ και του εβραϊκού παράγοντα. Τώρα, είμαστε αντιμέτωποι με τη συγνώμη του Ισραήλ στην Τουρκία, λίγες μόλις ημέρες μετά την δημόσια εξίσωση του σιωνισμού με τον ναζισμό από τον Ερντογάν.
http://infognomonpolitics.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου