Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Από 15 Απριλίου στο Μαρούσι η «Ελεγχόμενη Στάθμευση»!

«Δικαίωμα Στάθμευσης» μόνο για τους μόνιμους κατοίκους!
   Ο Δήμος έχει προβλέψει 1.019 θέσεις μόνιμων κατοίκων
Ηδη από την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 οι μόνιμοι κάτοικοι άρχισαν να υποβάλουν αίτηση για να αποκτήσουν τη «Βεβαίωση Ελεύθερης Στάθμευσης» στις θέσεις όπου έχουν προβλεφθεί
Ο Δήμος Αμαρουσίου υλοποιεί μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις στην «καρδιά» του προαστίου μας, στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο του Αμαρουσίου, με στόχο αφενός να βελτιώσει τη λειτουργικότητα και την εικόνα της τοπικής αγοράς αφετέρου, να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων.
Στο πλαίσιο αυτό, από τις 15 Απριλίου του 2013 θα λειτουργήσει με ευθύνη του Δήμου και της αρμόδιας Δημοτικής Αστυνομίας ένα νέο, σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.
                   Πως οι μόνιμοι κάτοικοι αποκτούν «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ»
Για τους μόνιμους κατοίκους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δικαίωμα στάθμευσης στις ειδικά χωροθετημένες θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους, ο Δήμος χορηγεί την απαραίτητη βεβαίωση μετά  την κατάθεση των παρακάτω δικαιολογητικών:
1.Αντίγραφο του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης του τελευταίου οικονομικού έτους
(χωρίς οικονομικά στοιχεία  τα οποία καλύπτονται στο σύνολό τους και αναπαράγονται σε φωτοτυπικό μηχάνημα) ή σε περίπτωση πρόσφατης μετακόμισης, βεβαίωση μεταβολής φορολογικών στοιχείων από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή σχετική βεβαίωση από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.
2. Αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος στο όνομά του
3. Συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση που συνάπτεται
4. Συμπληρωμένη την αίτηση που συνάπτεται
 Τα παραπάνω έντυπα μπορείτε, επίσης, να τα εκτυπώσετε από το site
 του Δήμου Αμαρουσίου ( www.maroussi.gr).
 Που κατατίθενται τα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), 
στο ισόγειο, καθημερινά από τις 26/3 ως τις 12/4 και από 09:00 ως τις 20:00, από τον ίδιο τον αιτούντα (με ΑΔΤ) ή από εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο (απλή εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής).
 Ο Δήμος μας έχει προβλέψει 1.019 θέσεις μόνιμων κατοίκων
Για την παραλαβή της βεβαίωσης του δικαιώματος στάθμευσης στις χωροθετημένες θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους, κάθε κάτοικος που πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις καταβάλλει δέκα ευρώ (€ 10,00) ανά έτος.
 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την εφαρμογή του νέου συστήματος, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Στο Μαρούσι, από τις 15 Απριλίου κινούμαστε μπροστά και σταθμεύουμε σωστά. Όταν η στάθμευση των αυτοκινήτων ρυθμίζεται σωστά, οι κάτοικοι βρίσκουν πάντα τη δική τους θέση. Οι επαγγελματίες μπορούν να υποδέχονται καλύτερα τους πελάτες τους. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να επισκέπτονται την αγορά αφού θα βρίσκουν ευκολότερα θέση να παρκάρουν. Η κυκλοφορία των πεζών γίνεται πιο εύκολη και πιο ασφαλής, αφού θα μειωθούν φαινόμενα όπως το «διπλοπαρκάρισμα» ή το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια.

Η ελεγχόμενη στάθμευση δεν έχει εισπρακτική λογική. Αν θέλαμε να αυξήσουμε τα έσοδα του Δήμου θα αφήναμε να διαιωνιστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, θα κόβαμε περισσότερες κλήσεις και θα εισπράτταμε περισσότερα πρόστιμα. Η δική μας λογική είναι άλλη, θέλουμε να μπει τάξη στην κυκλοφορία και στάθμευση πεζών και οχημάτων, ενώ τα έσοδα από το σύστημα θα διατεθούν αποκλειστικά για έργα βελτίωσης των υποδομών του προαστίου μας.

Η βελτίωση της καθημερινότητας είναι υπόθεση όλων μας. Ζητώ τη συνεργασία σας ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας στο Κέντρο. Λειτουργώντας  οργανωμένα, πολιτισμένα, συνεργατικά, βάζουμε όλοι «το λιθαράκι» μας για μια ανθρώπινη πόλη».
Όπως έχει ήδη καταγραφεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπου εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, εξασφαλίζονται σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στους κατοίκους της, όσο και στους επαγγελματίες και επισκέπτες της αγοράς. Αυτή είναι και η φιλοδοξία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να δώσουμε «αξία» στις περιουσίες των συμπολιτών μας, να αναβαθμίσουμε την εμπορική μας αγορά, ώστε να ενισχυθεί απέναντι στον ανταγωνισμό των γειτονικών εμπορικών μεγαθηρίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου