Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η 192η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Μαρούσι

Σε κλίμα ενότητας και με τη δέουσα επισημότητα γιορτάστηκε η 192η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Μαρούσι. 
Ανήμερα της εθνικής εορτής, οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κορυφώθηκαν με την παρέλαση αντιπροσωπείας της Εθνικής Αντίστασης, μαθητών των σχολείων και εκπροσώπων των συλλόγων της πόλης ενώπιον του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της Ιεραρχίας, των τοπικών Αρχών καθώς και χιλιάδων πολιτών.
Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο, φορείς και συλλόγους της
πόλης.
Στον πανηγυρικό της ημέρας που εκφώνησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου μέσα από μία αναδρομή στις μορφές και στους Ήρωες του 1821 που στιγμάτισαν τον Αγώνα προς την απελευθέρωση και τη δημιουργία του πρώτου ελεύθερου ελληνικού κράτους έπειτα από 400 χρόνια σκλαβιάς και υποδούλωσης, απηύθυνε μήνυμα αντίστασης και εθνικής ενότητας παραλληλίζοντας τις συνθήκες σκλαβιάς των ραγιάδων με τις σύγχρονες μορφές υποτέλειας που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες.


«Καμία δύναμη δεν μπορεί να νικήσει ένα λαό που πολεμά ενωμένος για την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά του. Αυτές οι αξίες συνιστούν την πολυτιμότερη παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, τους Αγωνιστές του 1821. 
Ακόμα και σήμερα, σε μια, επίσης, κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας, οφείλουμε να στραφούμε στα διδάγματα της ιστορίας και να αντλήσουμε δύναμη από αυτά. Να αντλήσουμε έμπνευση, εμπειρία και καθοδήγηση ώστε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις και απειλές. 
Να αντισταθούμε στις νέες μορφές υποδούλωσης που έχουν απλώσει απειλητικά τα δίχτυα τους όχι μόνον στην πατρίδα μας αλλά και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Να αντισταθούμε ενάντια στα σχέδια αυτών που δημιουργούν συστηματικά τη νέα Ιερά Συμμαχία, τη νέα τάξη πραγμάτων που υπηρετεί τα δικά τους ηγεμονικά συμφέροντα και οδηγεί σε φτώχεια και εξαθλίωση την πλειοψηφία των ανθρώπων».
 Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, κάλεσε τον ελληνικό λαό σε ενότητα, ομοθυμία και πίστη στις δυνάμεις του, με συλλογική προσπάθεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα κι όχι με στείρο λαϊκισμό που τόσο ακριβά έχει πληρώσει στο παρελθόν.
 «Με πρόταξη του συλλογικού έναντι του ατομικού συμφέροντος, θα μπορέσουμε ως Έθνος να βρούμε ξανά τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Ένα μέλλον που αξίζει σε αυτή τη χώρα, στα παιδιά μας και στον καθένα από εμάς» σημείωσε ο κ. Πατούλης.
 Ακολούθησαν η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η παρέλαση των σχολείων και συλλόγων της πόλης ενώπιον του Δημάρχου, Ιεραρχών, Δημοτικών Συμβούλων, των τοπικών Αρχών αλλά και πλήθους κόσμου.
 Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ολοκληρώθηκε με επετειακή εκδήλωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου όπου η παιδική χορωδία του Σχολείου Ψαλτικής Αμαρουσίου ερμήνευσε επίκαιρα δημοτικά τραγούδια με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών οργάνων. 

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου