Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά το λουκέτο, το Σικιαρίδειο Ιδρυμα απολύει...

Μετά την ανακοίνωση αναστολής της λειτουργίας του, το Σικιαρίδειο Ιδρυμα προχωράει σε απολύσεις. Ηδη την περασμένη Παρασκευή απολύθηκαν 6 εργαζόμενοι από το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Μέχρι στιγμής έχουν απομείνει άλλοι 28 και σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος οι απολύσεις θα συνεχίζονται κάθε μήνα. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων όσο και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει τους εργαζόμενους γι' αυτήν την εξέλιξη, καλώντας τους να οργανώσουν από τα κάτω τον αγώνα τους, ενάντια στη διοίκηση του Σωματείου στο Ιδρυμα που λειτουργούσε για τα εργοδοτικά συμφέροντα και πάντα προσπαθούσε να φιμώσει τη φωνή του ΣΕΜΙΣΕΑ και της ΣΕΑΑΝ, απομονώνοντας τους εργαζόμενους.
Οσο για το μέλλον του Ιδρύματος
είναι φανερό ότι έχει μπει σε τροχιά ιδιωτικοποίησης, κάτι που προβλέπεται για τις περισσότερες δομές Ειδικής Αγωγής. Διαχρονικά, οι κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες για τον Καιάδα στον οποίο οδηγούνται χιλιάδες οικογένειες αναπήρων που υποχρεώνονται από το κράτος να αφήσουν τα παιδιά τους αμόρφωτα, κλειδαμπαρωμένα στα σπίτια τους, χωρίς πρόνοια και μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου