Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Να κηρύξουν ανυπακοή στο Μνημόνιο, οι Δήμαρχοι

Στις 12 και 13 Σεπτέμβρη με απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε κλείσιμο των Δήμων όλης της χώρας. Δυστυχώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι “γαλαζοπράσινοι” δήμαρχοι εφάρμοσαν την απόφαση αυτή στα χαρτιά και όχι στην πράξη.
Το ίδιο έγινε και στο Δήμο Αμαρουσίου αφού όλες οι Υπηρεσίες δούλεψαν κανονικά με πρόσχημα να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, λες και υπάρχει απεργία χωρίς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.
Οι επιπτώσεις όμως αυτές είναι σταγόνα στον ωκεανό σε αυτές που θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα όσο οι Δήμαρχοι στέκονται αμήχανοι και δρουν πυροσβεστικά στην αγανάκτηση των εργαζόμενων και των δημοτών τους.
                                     95 ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ !!!
Η κατάρρευση των Δήμων ομολογήθηκε και από τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών, όταν ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, ότι 14 Δήμοι δεν πλήρωσαν τους εργαζομένους. Σύμφωνα με ακριβείς υπολογισμούς 95 ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρώσουν μισθούς, λειτουργικές δαπάνες και τρέχοντα καθημερινά έξοδα.
Από τις 15 Σεπτεμβρίου προστίθενται δεκάδες νέοι και μετά από 2 – 3 μήνες, όλοι οι δήμοι της χώρας θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών και διακοπή παροχής των πιο κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που αφορούν σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα.
Είναι φανερό πλέον ότι, όσο η χώρα μας θα βυθίζεται στην ύφεση και στην κρίση και η εσωτερική υποτίμηση θα γίνεται το μοναδικό εργαλείο για την έξοδό της, τόσο θα μεγαλώνουν τα αδιέξοδα στην οικονομία και η φτώχια και η εξαθλίωση στην κοινωνία !

Δυόμιση χρόνια μνημονίου, με μείωση στο 60% και πλέον των θεσμοθετημένων πόρων της Αυτοδιοίκησης, με περικοπές μισθών, με απαγόρευση των προσλήψεων, ακόμη και σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, που υποτίθεται δεν αυξάνουν το δημόσιο χρέος και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκτός φωτεινών εξαιρέσεων, δεν έκαναν τίποτα για να αντισταθούν στην επερχόμενη λαίλαπα.
Αντί να συντονίσουν τη δράση τους για να ακυρώσουν στην πράξη αυτή την πολιτική, συντονίζονται παντού με στόχο την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Πρώτο θύμα η καθαριότητα. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται για τη μείωση των δαπανών, στα πλαίσια της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, γιατί το κόστος των ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών θα είναι μεγαλύτερο.
Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρετούν τις αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, όπου οι κοινωνικές πολιτικές θεωρούνται βαρίδια για το κράτος, εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες γιατί θα παρουσιάσουν μειωμένο δημόσιο στα ξένα αφεντικά τους, αλλά πρωτίστως ικανοποιούν τα εργολαβικά-ιδιωτικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, που θα αγοράζει φτηνά και θα εκμεταλλεύεται την υποτιμημένη εργατική δύναμη.
Η ίδια πολιτική ακολουθείται στους παιδικούς σταθμούς και σε άλλες υπηρεσίες πρόνοιας, πολιτισμού και αθλητισμού.
Επίσης μέσω της λεγόμενης «κοινωνικής» εργασίας θα προσλάβουν χιλιάδες εργαζόμενους για πέντε μήνες, χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης μέσα στον ίδιο χρόνο, με αποδοχές κάτω από τις ΣΣΕ, για να καλύπτουν και τις πάγιες ανάγκες, αλλά κυρίως για να εμπεδωθεί το νέο εργασιακό μοντέλο που θα περιλαμβάνει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και με αποδοχές 200€ το μήνα, επιμερισμένα σε ετήσια βάση, για να μάθουμε να ζούμε στη φτώχια!
Με το μοντέλο της «κοινωνικής» εργασίας και την πρόσληψη μέσω των αμαρτωλών Μ.Κ.Ο., οι οποίες παίρνουν και την προμήθειά τους , θα δοθεί χρήμα όχι για πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, αλλά για τις ανάγκες της εκλογικής πελατείας των κομμάτων του αστικού πολιτικού κατεστημένου.
Ετοιμάζουν χιλιάδες προσλήψεις σε έργα αυτεπιστασίας που δεν πρόκειται να γίνουν, γιατί κανένας δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να τα χρηματοδοτήσει, αλλά και αν γίνουν, θα είναι έργα «μαϊμού», γιατί οι εργαζόμενοι θα χρησιμοποιηθούν και αυτοί για την ικανοποίηση των παγίων αναγκών των δήμων.
Μπροστά σε αυτή τη διάλυση των πάντων οι Δήμαρχοι δεν μπορούν να επιδίδονται σε κινητοποιήσεις «μαϊμού» και απειλές για ομαδικές παραιτήσεις.
Συλλογικά μέσα από το συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πρέπει να συγκληθεί άμεσα, να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία να κηρύξουν ανυπακοή στις μνημονιακές πολιτικές, να προσληφθεί προσωπικό και να γίνουν δαπάνες με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας που μαστίζεται από την κρίση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου