Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Στο «Φιλάνθρωπο» Λάτση το ΙBC, προς 900 χιλ.€ το χρόνο!!!

               «ΠΡOKAT» συμφωνία για 90 χρόνια με 81 εκ. € !!!
Η κυβέρνηση έδωσε (αποκρατικοποίηση τη λένε) στην θυγατρική της Lamda Development του Ομίλου Λάτση, Lamda ΔΟΜΗ ΑΕ για 90 χρόνια, το "Λυόμενο κτίριο του Κ. Λαλιώτη"(που ήταν ΧΩΡΟΣ χαρακτηρισμένος ως Κ.Χ . ΠΡΑΣΙΝΟΥ), γνωστό ως ΙBC μαζί με άλλες εκτάσεις δίπλα στο κερδοφόρο Ολυμπιακό Σταδιο (ΟΑΚΑ) του Αμαρουσίου, αντί του ποσού των 81 εκ. ευρώ, ενώ το ίδιο κτίριο (όπου στεγάζεται τo εμπορικό Golden Hall) το νοίκιαζε η ίδια εταιρεία ως το 2040 με υψηλότερο ποσό από αυτό που το "αποκρατικοποίησε" η κυβέρνηση Σαμαρά!
Η  "ΚΑΤΟΧΙΚΗ" κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδων, έδωσε επίσης στον Όμιλο Λάτση το πολεοδομικό δικαίωμα(!!!) να χτίσει περισσότερους ορόφους και να εκμεταλλευτεί και άλλα στρέμματα δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο (μεγάλο φιλέτο) που δεν τα είχε σήμερα. Και όλα αυτά με 81 εκ. ευρώ!!!
Τρεις εταιρείες είχαν προκριθεί στη β' φάση του διαγωνισμού, ο οποίος προκηρύχθηκε τον περασμένο Μάρτιο: Η Lamda Δομή, η REDS του ομίλου της Ελλάκτωρ και η Talima Ventures, ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, η υπογραφή της σύμβασης και η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος θα ολοκληρωθούν αφού προηγηθεί ο προ συμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Τι περιλαμβάνει(πατήστε πάνω και διαβάστε). Στην έκταση των 153.800 τ.μ. του IBC περιλαμβάνονται τόσο η μισθωμένη από τη Lamda Development έκταση που φιλοξενεί το εμπορικό κέντρο Golden Hall όσο και οι γύρω αναξιοποίητες εκτάσεις. Συγκεκριμένα, από τα 153.800 τ.μ. το Golden Hall καταλαμβάνει τα 133.000 τ.μ. (εκ των οποίων τα 73.000 τ.μ. είναι επιφάνειες καταστημάτων και γραφείων και περίπου 60.000 τ.μ. υπόγεια, πάρκινγκ κ.λπ.), με σύμβαση παραχώρησης που λήγει το 2047. Επιπλέον, όπως ανέφερε η προκήρυξη, παραχωρείται η μακροχρόνια χρήση άλλων 21.600 τ.μ. (14.300 τ.μ. επιφάνειες και 7.300 τ.μ. υπόγεια), για τα οποία οι επιτρεπόμενες χρήσεις αφορούν εγκαταστάσεις διασκέδασης, κινηματογράφους, μουσείο κ.λπ. Μετά την ανάληψη από τη Lamda της εκμετάλλευσης όλου του χώρου, το σχέδιο της εταιρείας προβλέπει την ευρύτερη εμπορική αξιοποίηση της έκτασης. Σημειώνεται ότι σήμερα η Lamda για την εκμετάλλευση του Golden Hall καταβάλλει στο Δημόσιο τίμημα περίπου 8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως αναφέρει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου το άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε 81 εκατ. ευρώ. Επίσης, ανάλογα με τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα εντός των προσεχών 50 ετών, όπως αυτές θα αποτυπώνονται στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, το Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον έως και 32,4 εκατ. ευρώ.
Η υπογραφή των συμβατικών κειμένων και η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος θα ολοκληρωθεί μετά τον προ-συμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Πόσο νοίκιαζε το Golden Hall σήμερα ο Όμιλος Λάτση
Η παραχώρηση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι χαρακτηρίζονταν μέχρι σήμερα από τα Ολυμπιακά ακίνητα επιτυχημένη επιχείρηση. Λειτουργεί το «Golden Hall», το οποίο μετέτρεψε η εταιρεία «Lamda Development», η οποία ανέλαβε την εκμετάλλευση της εγκατάστασης για 40 χρόνια και καταβάλλει το μίσθωμα κανονικά ανά τρίμηνο, περίπου 2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή θα έδινε 240 εκ. ευρώ έως το 2040 και το αγόρασε (με την αποκρατικοποίηση) για 90 χρόνια με 81 εκ ευρώ, μετά από δημόσιο διαγωνισμό. Αυτή είναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Σύμφωνα με τον Όμιλο Λάτση η εταιρεία LAMDA Δομή (100% θυγατρική LAMDA Development) έχει αναλάβει την μακροχρόνια μίσθωση (40 χρόνια) από την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙΒC). Η εταιρεία, στο χώρο αυτό, ανέπτυξε το Golden Hall ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο με διαθέσιμο προς χρήση χώρο (GLA) περίπου 40.000 τ.μ. σε τρία επίπεδα. Το κέντρο διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 1.400 περίπου θέσεων σε δύο επίπεδα, ενώ υπάρχει και χώρος γραφείων 4.500 τ.μ. περίπου. To κόστος επένδυσης ανήλθε στα €78 εκατομμύρια.
Το Golden Hall είναι κομβικά τοποθετημένο επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του ΟΑΚΑ και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Φιλοξενεί 132 καταστήματα, τα οποία καταλαμβάνουν τα περίπου 41.000 τ.μ. του, ενώ διατίθενται περίπου 1.400 θέσεις στάθμευσης σε δύο επίπεδα για τη διευκόλυνση των επισκεπτών του.
Στα δύο πρώτα επίπεδα αναπτύσσονται κυρίως καταστήματα γυναικείας, ανδρικής και παιδικής ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ, κοσμηματοπωλεία, καταστήματα οικιακού εξοπλισμού και διακόσμησης, καλλυντικών, αθλητικών ειδών, κομμωτήριο, βιβλιοπωλεία κ.α., ενώ, οι επισκέπτες μπορούν παράλληλα με τις αγορές τους να απολαμβάνουν γευστικά διαλείμματα για καφέ και snacks σε ένα από τα 7 καφέ. Στο τρίτο επίπεδο φιλοξενούνται πέντε εστιατόρια, που προσφέρουν στους επισκέπτες διαφορετικές γαστρονομικές επιλογές ελληνικής και διεθνούς κουζίνας καθώς και παιδότοπο και χώρο πλήρως εξοπλισμένο για τους εφήβους.
Τα πλέον γνωστά ελληνικά εμπορικά σήματα αλλά και τα σημαντικότερα διεθνή, εκ των οποίων πολλά εγκαινιάζουν στο Golden Hall την παρουσία τους στην ελληνική αγορά, έχουν καταστήσει το εμπορικό κέντρο το νέο σημείο αναφοράς για ποιοτικές αγορές στην Ελλάδα και προσφέρουν μια νέα δυναμική στην αγοραστική κίνηση.
Το Golden Hall επίσης εξελίσσετε σε πολυχώρο πολιτισμού προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες του δωρεάν μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας. Το κέντρο φιλοξένησε εκθέσεις τέχνης βραβευμένων ελλήνων ζωγράφων, καθημερινές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και μια πλειάδα άλλων πολιτισμικών δρωμένων.
Το κόστος μετασκευής του Golden Hall ανήλθε στα €80 εκατομμύρια περίπου, ενώ η σημερινή εμπορική του αξία αγγίζει τα €105 εκατομμύρια. Το κέντρο έχει σχεδόν 100% πληρότητα στη μίσθωση των καταστημάτων. Τη διαχείριση του κέντρου έχει αναλάβει η εταιρεία ECE-LAMDA Hellas, εξειδικευμένη εταιρεία στον τομέα διαχείρισης εμπορικών κέντρων. Το GoldenHall βραβεύτηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο European Shopping Center Awards (ICSC) και πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του.
Οι υψηλών προδιαγραφών χώροι γραφείων του εμπορικού και επιχειρηματικού συγκροτήματος Golden Hall καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια προς ενοικίαση 4.500 τ.μ. περίπου. Χωρίζονται σε δύο ανεξάρτητες πτέρυγες και αναπτύσσονται σε τρεις ορόφους. Το υψηλής ποιότητας κτίριο γραφείων είναι πλήρως μισθωμένο και τα έσοδα ενοικίων ανέρχονται σε €1,4 εκατομμύρια περίπου (η αξία του κτιρίου γραφείων περιλαμβάνεται στη συνολική αποτίμηση του Golden Hall).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου