Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σχεδιασμένα οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση την "Υπηρεσία Καθαριότητας"

Στη γενική συνέλευση του Σωματείου των Εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου, στις 21 Σεπτεμβρίου, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» αποτελούμενης από τους Λ. Μαγιάκη δημοτικό σύμβουλο - επικεφαλής , Σ. Σαμιακό και Ν. Κατσούλα μέλη της γραμματείας της.
Στη Συνέλευση παρουσιάστηκαν από την πλευρά της διοίκησης του σωματείου αλλά και των εργαζόμενων, με έντονο τρόπο, τα πολύ σοβαρά προβλήματα των εργαζόμενων που προκύπτουν από την απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου, τη σχεδιαζόμενη από τη Δημοτική αρχή ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της σίτισης και καθαριότητας των βρεφονηπιακών σταθμών.
Η διοίκηση του Σωματείου εγκάλεσε τη Δημοτική αρχή για εγκατάλειψη της συντήρησης των οχημάτων και του εξοπλισμού των συνεργείων, κακοδιοίκηση, αντιδημοκρατική συμπεριφορά και ευνοιοκρατία, συνέχιση του καθεστώτος των πελατειακών σχέσεων, αδιαφορία για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων.
Στη τοποθέτηση του ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Λευτέρης Μαγιάκης τόνισε τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι που ήδη κήρυξαν στάση πληρωμών και αναστολή λειτουργίας (Μενίδι) και επεσήμανε πως δεν θα αργήσει και η δική μας σειρά με τις ακολουθούμενες μνημονιακές - “καλλικρατικές” πολιτικές από την πλευρά της Κυβέρνησης.
Επέκρινε τη στάση της Δημοτικής αρχής στην πρόσφατη κινητοποίηση των Δήμων, όπου ανέστειλε τη λειτουργία του Δήμου μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη ο Δήμος λειτούργησε.

Συμφώνησε με τη διαπίστωση του σωματείου ότι σχεδιασμένα οδηγείται από τη Διοίκηση σε ιδιωτικοποίηση η υπηρεσία καθαριότητας και κάλεσε το σωματείο ενωμένοι να αντιδράσουμε αγωνιστικά και να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι προς το συμφέρον της, αφού οι κάτοικοι θα κληθούν να πληρώσουν στους εργολάβους υψηλότερο κόστος.
Δήλωσε ότι η παράταξη θα υποστηρίξει τα αιτήματά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και παραμένει στο πλευρό τους για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγικής κατάστασης στην οποία οδηγούνται από τα σχεδιαζόμενα μέτρα και τις επιλογές της Διοίκησης.
Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σύσσωμοι στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 26-9-2012 για να μην περάσει η κοινωνική καταστροφή που επέρχεται από την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου