Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Διανομή τροφίμων σε περισσότερους συμπολίτες μας

Διευρύνονται οι ομάδες των συμπολιτών μας που μπορούν να επωφεληθούν του προγράμματος διανομής τροφίμων του Δήμου, όπως αναφέρει σχετική απόφαση του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α), που ελήφθη με εισήγηση του Δημάρχου μας κ. Γιώργου Πατούλη
Τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα διανομής τροφίμων για δικαιούχους ωφελούμενους της Πρόνοιας είναι τα εξής:
1. Ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ
2. Ζευγάρι χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ
3. Οικογένεια έως δύο παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ
4. Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ
5. Πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ
6. Άτομα με ειδικές ανάγκες (ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω) + 10%
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:
1. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας
2. Φωτοτυπία Α.Δ.Τ
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4. Κάρτα Ανεργίας
5. Γνωμάτευση Αναπηρίας
6. Βιβλιάριο Απορίας
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όλους τους πολίτες που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες να απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου
 (Παλαιολόγου 9, 2ος όροφος, τηλ. 2132031920 και 921, Δευτ. – Παρ. 9 π.μ. έως 2 μ.μ.) προκειμένου να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σημειώνεται ότι η ένταξη των συγκεκριμένων ομάδων στο πρόγραμμα επισιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου θα ισχύει για όσο διάστημα θα υπάρχει πλεόνασμα αποθεμάτων.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την ευκαιρία της εφαρμογής των διευρυμένων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων σημείωσε: «Σε συνδυασμό με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας που ξεκινούμε σύντομα δημιουργούμε ένα ισχυρό πλέγμα αλληλεγγύης στην κοινωνία ώστε κανένας να μη νιώθει μόνος και εκτεθειμένος στις οδυνηρές συνέπειες της γενικευμένης κρίσης που όλοι βιώνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου