Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Προβληματισμός από την εμπρηστική ενέργεια στην "Microsoft"

Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛΑΣ από την εμπρηστική ενέργεια των τριών κουκουλοφόρων σήμερα τα ξημερώματα, στα γραφεία της Microsoft στο Μαρούσι. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που ανέλαβαν την υπόθεση δεν είχαν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με την ομάδα που οργάνωσε και εκτέλεσε την παράτολμη και συνάμα εντυπωσιακή ενέργεια.
Το βέβαιο είναι ότι οι εκτελεστές πήραν μεγάλο ρίσκο, αφού ο χώρος των γραφείων, στην λεωφόρο Κηφισιάς 221, διαθέτει καλή ασφάλεια και φύλακες.
Οι ειδικοί της ΕΛΑΣ που ανέλαβαν την υπόθεση προσπαθούν να βρουν κάποια στοιχεία για τους εμπρηστές, από ενδεχόμενα ίχνη που ίσως να άφησαν κατά την άφιξη και αποχώρησή τους από το κτίριο.
Η επίθεση των ένοπλων άρχισε στις 03:45 τα ξημερώματα, πριν ο φύλακας της εταιρίας προλάβει να αντιδράσει .Όπως κατέθεσε τον απείλησαν με όπλα και αφού ακινητοποίησαν τον ίδιο και τον υπεύθυνο ασφάλειας, το άτομο που οδηγούσε το βανάκι έβαλε όπισθεν και έπεσε με το όχημα από στην πόρτα του κτιρίου.
Εν συνεχεία οι κουκουλοφόροι περιέβρεξαν τον χώρο στο ισόγειο με βενζίνη και έβαλαν φωτιά στο βάν, μέσα στο οποίο είχαν τοποθετήσει δεκατέσσερα γκαζάκια.
Τα γκαζάκια ανεφλέγησαν με συνέπεια ο χώρος να τυλιχθεί στις φλόγες και να επεκταθούν έως τον τρίτο όροφο του κτιρίου.
Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς και έτσι οι φύλακες βρήκαν την ευκαιρία να ειδοποιήσουν την πυροσβεστική και την αστυνομία.Οι φλόγες τέθηκαν λίγη ώρα αργότερα υπό έλεγχο, αφού προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο.
         Η ανακοίνωση της Microsoft για τον εμπρησμό
Φωτό: Εθνος/Χάρης Γκίκας
Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, το κτίριο της Microsoft στην Αθήνα δέχτηκε επίθεση από δράστες, οι οποίοι εισέβαλαν με ένα βαν εντός της εισόδου του κτιρίου, ανάγκασαν τους δύο υπαλλήλους του προσωπικού ασφάλειας να εξέλθουν του χώρου και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο βαν. Προτεραιότητά μας είναι οι άνθρωποί μας και είμαστε ευγνώμονες που δεν υπήρξαν τραυματίες και όλο το προσωπικό είναι ασφαλές. Αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών της αστυνομίας προκειμένου να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου