Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Τον κίνδυνο να κλείσει το Σικιαρίδειο επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους γονείς, συγγενείς και φίλοι των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα, και ζητούν από τη διοίκηση να μην προβεί σε νέες απολύσεις. Παραθέτουμε αυτούσια  την ανακοίνωση των γονέων - συγγενών και φίλων των παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος την οποία μας απέστειλε η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ":
Σήμερα, 10 Μαΐου 2012 στην Αθήνα, εμείς, οι γονείς, κηδεμόνες και φίλοι των παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος, που συγκεντρωθήκαμε ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας κατά την οποία ενημερωθήκαμε για την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα με τις απολύσεις προσωπικού και την υπαρκτή και άμεση απειλή να μην ξαναλειτουργήσει το ίδρυμα από τον Σεπτέμβριο του 2012, ομόφωνα συναποφασίζουμε και δηλώνουμε τα παρακάτω:
1. ΖΗΤΑΜΕ από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του ποσού της επιχορήγησης που απαιτείται για να συνεχισθεί η λειτουργία του Σ.Ι., δεδομένου ότι από το 2010 και μετά το Ίδρυμα υποχρηματοδοτείται.
2. ΖΗΤΑΜΕ από τη Διοίκηση του Σ. Ι. να σεβαστεί τη βούληση τόσο του αρχικού δωρητή της οικογένειας Σικιαρίδη, όσο και των μετέπειτα δωρητών της ίδιας οικογένειας, για να εξασφαλισθεί η συνέχεια της λειτουργίας τόσο των εργαστηρίων, όσο και των λοιπών κοινωνικοεκπαιδευτικών υπηρεσιών και της ψυχοθεραπευτικής στήριξης που επί δεκαετίες παρέχει το Ίδρυμα σε 200 και πλέον παιδιά με νοητική υστέρηση των οποίων έχουν απόλυτη ανάγκη, προκειμένου να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να ενταχθούν στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη.


Σημειωτέον ότι, το Ίδρυμα, εκτός από την ετήσια κρατική επιχορήγηση, διαθέτει και άλλους πόρους προς αντιμετώπιση των λειτουργικών και άλλων εξόδων του, και μεταξύ άλλων κεφάλαιο «Ειδικού Σκοπού» που έχει σχηματισθεί με επόμενη δωρεά της οικογένειας Σικιαρίδη, καθώς επίσης και από χορηγίες αξιόλογων ποσών από ιδιώτες (συνήθως μεγάλους Ομίλους Εταιριών), και επιπλέον τα έσοδα από τους ασφαλιστικούς φορείς των παιδιών που φοιτούν στο Ίδρυμα. Υπενθυμίζουμε ότι, από την τρέχουσα σχολική χρονιά οι γονείς καταβάλλουν κάθε μήνα το ποσό των 90 ΕΥΡΩ ως οικονομική ενίσχυση προς το Ίδρυμα, όπως τους έχει ζητηθεί από τη Διοίκηση.
3. Ζητάμε από τη Διοίκηση να μην προβεί σε περαιτέρω απολύσεις προσωπικού, που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τα παιδιά μας, καθόσον ήδη από τις προηγούμενες απολύσεις δύο εργαστήρια δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα τα παιδιά να συνωστίζονται στα υπόλοιπα εργαστήρια, με βλαπτικές συνέπειες για την ψυχοσωματική τους ισορροπία.
4. Τέλος, εκφράζουμε την τεράστια ανησυχία και αγωνία μας για την πορεία του Σ. I., και δηλώνουμε ομόφωνα, ότι θα αγωνιστούμε με νύχια και με δόντια και με όλους τους τρόπους και μέσα που διαθέτουμε, έχοντας στο πλάι μας και τα συνδικαλιστικά μας όργανα (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και ΕΣΑΜΕΑ), προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος και να μη μείνουν τα παιδιά μας κλεισμένα στο σπίτι χωρίς διέξοδο και χωρίς δημιουργική απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου