Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σε ιδιωτικά συνεργεία ο καθαρισμός κοινόχρηστων & ελεύθερων χώρων του Δήμου!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ(www.xtypos.eu/xt/index.php?), σε ιδιωτικά συνεργεία αποφάσισε να αναθέσει εφέτος των καθαρισμό των κοινόχρηστων και ελεύθερων χώρων του ο Δήμος Αμαρουσίου (στο πλαίσιο της πυροπροστασίας), αφού, όπως διαπίστωσε η Δημοτική Αρχή, η διάθεση ίδιου δυναμικού, προσωπικού και υποδομών, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης.
Η εν λόγω απόφαση, που πάρθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αμαρουσίου, έφερε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, οι άνθρωποι της οποίας μίλησαν για απόπειρα σταδιακής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου και καταψήφισαν την πρόταση της διοίκησης.
                                               Δεν γίνεται αλλιώς ...
Ο Δήμος αποφάσισε, λοιπόν, με τις ψήφους της πλειοψηφίας να διεξάγει διαγωνισμό για να ανατεθεί σε ιδιώτη η αποψίλωση των ελεύθερων δημοτικών χώρων, εργολαβία που θα στοιχίσει περί τα 50 χιλιάδες ευρώ. Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο Αντιδήμαρχος, κ. Βασίλης Κόκκαλης τόνισε πως ο Δήμος δεν διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα, ενώ και τα 30 άτομα που έχουν απομείνει στην Υπηρεσία Καθαριότητας, είναι αδύνατον να απασχοληθούν με τον καθαρισμό των οικοπέδων, προσθέτοντας ότι “θα χρειάζονταν να είναι από το πρωί ως το βράδυ με τις ατομικές χορτοκοπτικές μηχανές, δίχως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα”.

«Επιχειρείτε ιδιωτικοποίηση;»
Οι Σύμβουλοι της μειοψηφίας αντέδρασαν στη μη χρησιμοποίηση του δυναμικού του Δήμου για να εκτελεστεί το έργο.
Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Συμβούλου της μείζονος, κ. Κώστα Ζαπαντιώτη, ο οποίος διερωτήθηκε “μήπως προσπαθούμε να περάσουμε σε ιδιώτες τα τμήματα της καθαριότητας;” για να προσθέσει: “Ο νόμος αφήνει το περιθώριο για ανάθεση σε ιδιώτη τέτοιων έργων, όμως απαιτεί πλήρη εισήγηση που θα τεκμηριώνει τους λόγους για αυτή την ανάθεση, κάτι που δεν είδαμε εδώ”. Παρόμοια και η θέση του κ. Θανάση Φωτόπουλου από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, ο οποίος σχολίασε πως είναι απαράδεκτο “εν έτει 2012 να μας λέτε ότι ο Δήμος δεν δύναται να καθαρίσει τα οικόπεδά του με τα δικά του μέσα”, ενώ ζήτησε να ρωτηθεί για την παραχώρηση σε ιδιώτες του έργου και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου.“Αν είχατε συνεννοη θεί εγκαίρως με το Σωματείο Εργαζομένων, δεν θα μας φέρνατε σήμερα προ τετελεσμένων γεγονότων, ζητώντας μας να εγκρίνουμε την ανάθεση λόγω πίεσης χρόνου”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος, κ. Λευτέρης Μαγιάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου