Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Διοίκηση Δήμου: "δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας"

Με αφορμή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης «Κόντρα στον Καιρό», με θέμα την κατασκευή Αστυνομικού τμήματος σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΑΘΜΟΝΟΝ, στο Κέντρο της πόλης μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, συμφωνούμε απόλυτα με τη Δημοτική Κίνηση «Κόντρα στον Καιρό» πώς το σημερινό κτίριο που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας, είναι εντελώς ακατάλληλο. Το έχουμε επισημάνει από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή τα καθήκοντά μας, γι’ αυτό στα πέντε και πλέον χρόνια της θητείας μας έχουμε κατ’ επανάληψη έλθει σε επαφή με όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ασκώντας πίεση προκειμένου να γίνει η μεταστέγασή του. Στη λύση της κατασκευής Αστυνομικού Τμήματος σε οικόπεδο της ΑΘΜΟΝΟΝ στο Κέντρο της πόλης, επί της οδού Σουρή, καταλήξαμε έπειτα από την αδυναμία εξεύρεσης άλλου κατάλληλου χώρου στο Κέντρο του Αμαρουσίου, που θα μπορούσε να ικανοποιήσει την ανάγκη στέγασης της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Δεύτερον, η κατασκευή Αστυνομικού Τμήματος μέσω ΣΔΙΤ στο Κέντρο της πόλης αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της σημερινής Διοίκησης. Δέσμευση σαφέστατα διατυπωμένη στο πρόγραμμά μας, το οποίο υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη απόφαση διαθέτει ισχυρή και ξεκάθαρη πολιτική νομιμοποίηση. Σεβόμαστε τις αντίθετες απόψεις από όπου κι αν αυτές διατυπώνονται αλλά επιθυμούμε κι αυτοί που τις εκφράζουν να σεβαστούν την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας, η οποία υπερψήφισε μια Δημοτική Παράταξη που ως βασική προεκλογική της δέσμευση παρουσίασε την κατασκευή Αστυνομικού Τμήματος στο Κέντρο της πόλης.

Τρίτον, θεωρούμε πως η δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος σε χώρο που βρίσκεται κοντά σε σχολεία, ενισχύει την ασφάλεια τόσο των περιοίκων όσο και των μαθητών. Όσοι κινδυνολογούν με αστήρικτα επιχειρήματα δεν εξυπηρετούν ούτε το συμφέρον της πόλης ούτε την ασφάλεια των συμπολιτών μας.
Τέταρτον, με την επιλογή μας να προχωρήσουμε στην παραπάνω λύση, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ως Διοίκηση δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και η βελτίωση της καθημερινότητάς τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ασφάλεια τους. Και η δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στο Κέντρο υπηρετεί το στόχο αυτό με συνέπεια και ευθύνη. Αν η Δημοτική Κίνηση «Κόντρα στον Καιρό» έχει να προτείνει μια εναλλακτική λύση, ας το κάνει , συγκεκριμένα, κι όχι αόριστα. Επίσης, το να πετά λάσπη και να επικαλείται πίσω από την απόφαση μας να κατασκευάσουμε Αστυνομικό Τμήμα με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, δηλαδή χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ δημοτών μας, την δήθεν «εξυπηρέτηση των εργολαβικών συμφερόντων», χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, το μόνο που πετυχαίνει είναι «να ρίχνει νερό στο μύλο» ακραίων πολιτικών δυνάμεων που επιθυμούν να επικρατήσουν στη χώρα συνθήκες πολιτικής οξύτητας και αντιπαλότητας κι όχι συνθήκες δημοκρατικού διαλόγου και συνεργασίας.
Πέμπτον, θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα όσων αντιτίθενται στην άποψη της Διοίκησης να εκφράσουν την αντίθεση τους μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο Νόμος και ο σεβασμός στη Δημοκρατία. Αρκεί, όμως, να αναγνωρίσουν κι αυτοί πως αναφαίρετο δικαίωμα της Διοίκησης είναι να υλοποιήσει με βάση την ισχυρή λαϊκή εντολή που έλαβε, το πρόγραμμα της.
Είναι ξεκάθαρο πως οι πολίτες του Αμαρουσίου επιθυμούν τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στο Κέντρο της πόλης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου