Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Εγκαινίασε & επισήμως τις νέες εγκαταστάσεις της η "ΓΑΙΑ"

Τα επίσημα εγκαίνια των νέων της εγκαταστάσεων, πραγματοποίησε η Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική ΓΑΙΑ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο Μαρούσι. Την τελετή των εγκαινίων που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, προλόγισε ο Δήμαρχός μας κ. Γ. Πατούλης. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)  καλωσόρισε τις νέες σύγχρονες υπηρεσίες μαιευτικής που φέρνει η ΓΑΙΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα μας και το χώρο της Υγείας, η ιατρική επιστημονική κοινότητα μπορεί να αναδείξει την ποιότητα μέσα από ενέργειες όπως είναι και η λειτουργία της κλινικής ΓΑΙΑ. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες υψηλής ιατρικής ποιότητας πρέπει να έχουν και κοινωνικό πρόσωπο δίνοντας δυνατότητα προσέγγισης και στις ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, όπως είναι οι Ακρίτες της νησιωτικής Ελλάδας ή οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας. Ως Δήμαρχος Αμαρουσίου εύχομαι να αυξηθούν οι γέννες στα διοικητικά όρια του Δήμου μας. Ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Ι.Σ.Α εμμένει στην άποψή του για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας ποιοτικό για όλους τους Έλληνες και έναν ιδιωτικό τομέα Υγείας που να λειτουργεί βάσει κανόνων παράλληλα με το ΕΣΥ» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Η κλινική που πρόσφατα ανακοίνωσε τη λειτουργία Τμήματος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF) έχει εξασφαλίσει συνεργασία με το Fetal Medicine Foundation (FMF) του Λονδίνου (το πλέον πρωτοπόρο ίδρυμα έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης στην εμβρυϊκή ιατρική), ενώ αποτελεί τη μοναδική γυναικολογική κλινική που διαθέτει το τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικό σύστημα Da Vinci S - HD.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, στη σχετική συνέντευξη Τύπου δήλωσε μεταξύ άλλων:
 «Η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΓΑΙΑ βρίσκεται σε νέα τροχιά ανάπτυξης. Από την ίδρυσή της είχαμε υποσχεθεί ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο χώρο, εξασφαλίζοντας αφενός υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, αφετέρου τιμολογιακή πολιτική που δεν θα οδηγεί σε κοινωνικούς αποκλεισμούς».

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν εκπρόσωποι από τον ιατρικό και πολιτικό κόσμο. Από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παρόντες ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς, και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Παρτσινέβελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου