Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ηχηρό ενδιαφέρον από Lamda, Reds &Talima για το «IBC»

Τρεις προσφορές για την αξιοποίηση του Golden Hall που βρίσκεται στο πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, υποβλήθηκαν στην α' φάση του διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κτίριο του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης  είναι στο στόχαστρο των εταιριών Lamda Development, Reds και της Talima (ιδιοκτήτριας του Mall Αγίου Δημητρίου).
Πρόκειται για ένα στόχο-επένδυση μεγάλης αξίας καθώς περιλαμβάνει το γνωστό εμπορικό κέντρο Golden Hall, που διαθέτει υπέργειους χώρους 73.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων 4.500 τ.μ. γραφειακών χώρων, καθώς και υπόγειο χώρο 59.200 τμ, για στάθμευση και αποθήκευση.
Επιπλέον, θα διατεθεί προς εκμετάλλευση και ο αναξιοποίητος χώρος του IBC με υπέργεια επιφάνεια 14.300 τ.μ. και υπόγειο χώρο στάθμευσης 7.300 τ.μ. Όπως γίνεται γνωστό η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές.
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής, δήλωσε:


«Παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα και η αγορά ακινήτων, τρεις επενδυτικοί όμιλοι με ισχυρή παρουσία στο χώρο των εμπορικών εκμεταλλεύσεων εκδήλωσαν σήμερα το ενδιαφέρον τους να αξιοποιήσουν περαιτέρω ΙΒC. Πρόκειται για ένα θετικό μήνυμα, τόσο για την εξέλιξη του διαγωνισμού, όσο και για την ευρύτερη προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να αξιοποιήσει την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου