Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ένταση έξω από τον ΕΟΠΥΥ το μεσημέρι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στη Λεωφόρο Κηφισίας, πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής σύμβασης αλλά και την καταβολή δεδουλευμένων, καθώς, όπως αναφέρουν, παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, λόγω της 24ωρης κινητοποίησης των εργαζομένων σε αυτά, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Ανάμεσά τους, οι εργαζόμενοι του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».
Την απεργία προκήρυξε για τις ιδιωτικές κλινικές η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ) με αίτημα τη βελτίωση των αποδοχών των εργαζομένων.
Ειδικά οι εργαζόμενοι του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έχουν κηρύξει και 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, ζητώντας να μην γίνουν περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό και στις αποδοχές τους.
Ένταση προκλήθηκε, όταν οι απεργοί επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο των γραφείων του Οργανισμού. Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι υπήρξε ξυλοδαρμός και εξύβριση υπαλλήλου του υπουργείου, καθώς και βανδαλισμός σε γραφεία.


«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, ο οποίος μετά από συγκέντρωση που οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, επιδίδεται συστηματικά σε καταλήψεις της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ, καθοδηγώντας εργαζόμενους ιδιωτικών κλινικών» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:
«Ήδη, ο ΕΟΠΥΥ ξεπερνώντας τις αντοχές του έχει δώσει 30 εκατ. ευρώ προς τις ιδιωτικές κλινικές και τις επόμενες ημέρες θα δώσει άλλα 36 εκατ. ευρώ».
Διευκρινίζεται, δε, ότι το υπουργείο Υγείας δεν είναι αρμόδιο για τη ρύθμιση των παλαιών οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τις ιδιωτικές κλινικές. «Απλά, το υπουργείο Υγείας είναι εύκολος στόχος για κάθε είδους ασκήσεων και πρακτικών, ειδικά σε προεκλογική περίοδο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου