Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Έχε το νου σου στο παιδί…»

Συζήτηση για το παιδί και τα δικαιώματά του με τίτλο «Έχε το νου σου στο παιδί…» οργανώνουν σήμερα  Πέμπτη 5 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στον  Πολυχώρο του  Βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟΣ» (Σταδίου 24, Αθήνα), ο "ΙΑΝΟS" και το "ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"
Στην συζήτηση, συντονιστής της οποίας θα είναι ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού κ. Αριστομένης Συγγελάκης, θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης και οι :
  Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου
Ελένη Μιχελακάκη, Διευθύντρια Ενζυμολογίας
 και Κυτταρικής Λειτουργίας, Ι.Υ.Π.
Χρύσα Μπακούλα, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γιώργος Νικολαΐδης Διευθυντής Ψυχικής Υγείας
και Κοινωνικής Πρόνοιας, Ι.Υ.Π.
Τάκης Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνοθέτιδα, θεατρικός παραγωγός
Η εκδήλωση που έχει  Ελεύθερη Είσοδο για το κοινό, θα κλείσει μουσικά με την Καλλιόπη Βέττα , τον Γιάννη Κ. Ιωάννου και τον Μάριο Στρόφαλη

Με φόντο την κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και σε πείσμα των καιρών που θέλουν την πρόνοια του κοινωνικού κράτους να αποδυναμώνεται, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού παίρνει την πρωτοβουλία να φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα δικαιώματα του παιδιού.
Το παιδί και η προστασία της υγείας, της ανάπτυξης και της ψυχο-κοινωνικής του ευεξίας αποτελούν την καλύτερη επένδυση στο μέλλον της χώρας. Μέσα από αυτό το πρίσμα, η διαφύλαξη και ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών που προασπίζονται την υγεία του παιδιού και την ποιότητα της ζωής του, κατοχυρώνοντας στην πράξη τα δικαιώματά του, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια βιώσιμη και ελπιδοφόρα πορεία της χώρας μας.
Στο ξεκίνημα μιας νέας εκστρατείας για την προαγωγή της υγείας και ευημερίας του παιδιού στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού σας καλεί σε μια εκδήλωση ευαισθησίας και αλληλεγγύης προς το παιδί, στην οποία συμμετέχουν μέλη της επιστημονικής κοινότητας, των γραμμάτων, των τεχνών κι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων. Στόχος είναι η ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στο παιδί και τα δικαιώματά του καθώς και των αναγκαίων παρεμβάσεων για την προάσπισή τους εν μέσω κρίσης.
                                                  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
                                           
                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου