Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

IBC-Golden Hall: "Το λυόμενο που έγινε... golden"!

Το IBC (International Broadcasting Center) κατασκευάσθηκε προσωρινά στον χώρο σταθμεύσεως του Ολυμπιακού Σταδίου για να εξυπηρετήσει τους δημοσιογράφους που θα κάλυπταν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά το πέρας των Αγώνων υποτίθεται ότι θα λυνόταν και θα απομακρυνόταν.
Αντιθέτως μισθώθηκε από την εταιρεία "Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε." στην Lamda Development για την κατασκευή εκεί του Golden Hall! Σαν να μην είχε η γύρω περιοχή αρκετά καταστήματα...
Οι κ.κ. Δορύλαος Κλαπάκης και Γιώργος Σαρηγιάννης κατέθεσαν εξώδικο προς την εταιρεία καλώντας την να μην προχωρήσει στην εκμίσθωση.
Χαρακτηριστικό: Η Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου, όχι μόνον δεν είχε αντιταχθεί στην μίσθωση του IBC, αλλ' είχε συμμετάσχει και στον σχετικό διαγωνισμό!
Εναντίον της κατασκευής και λειτουργίας του Golden Hall έχει κατατεθεί προσφυγή στο Σ.τ.Ε.
Από το εξώδικο Κλαπάκη-Σαρηγιάννη προς τα "Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.":
Το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλεως του Αμαρουσίου δεν προβλέπει στο σημείο αυτό χρήσεις Πολεοδομικού Κέντρου και γενικώς εμπορικές χρήσεις, ούτε και είναι δυνατόν να προβλεφθούν τέτοιες χρήσεις, δεδομένης της τρομακτικής περιβαλλοντικής επιβαρύνσεώς του, όπως επανειλημμένως και δικαστικώς έχει κριθεί.
Το συγκεκριμένο κατασκεύασμα, [...] αποτελεί προσωρινή κατασκευή, [...] και έπρεπε να είχε προ πολλού αποδομηθεί και να είχε επανακτήσει τον νόμιμο προορισμό του, τοσούτο καθ' όσον έχει ανεγερθεί εις τον χώρο σταθμεύσεως του Ολυμπιακού Σταδίου.

Επειδή, εμείς, τα παιδιά μας, οι συμπολίτες μας και κάθε εχέφρων άνθρωπος θέλουμε να ζήσουμε και το δικαίωμά μας στη ζωή βιάζεται διά της περαιτέρω αυξήσεως των εμπορικών και λοιπών χρήσεων σε περιοχή υπέρβεβαρημένη περιβαλλοντικώς, σάς καλούμε

Α) Να απόσχετε πάσης παραχωρήσεως της χρήσεως του συγκεκριμένου ακινήτου και όλων των παρόμοιων ακινήτων.
Β) Να προχωρήσετε ως έχετε υποχρέωση, στην άμεση αποδόμηση της συγκεκριμένης κατασκευής και στην απόδοση της εκτάσεώς της εις την κατά τον νόμιμο προορισμό της χρήση.
Τι μάς κοστίζει το Golden Hall:
Μερικές ακόμα χιλιάδες αυτοκίνητα επί της Κηφισίας.
Ακόμα δυσκολότερο πάρκινγκ, ρύπους, σκόνη, μποτιλιαρίσματα.
Ένα ακόμη εμπορικό μεγαθήριο στην περιβαλλοντικώς υποβαθμισμένη Κηφισίας, και μάλιστα εις βάρος του αρχικώς προβλεφθέντος εκεί πάρκινγκ!
Τον τελειωτικό μαρασμό του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου και των γύρω περιοχών.

http://www.axortagos.gr/ntavatzidon-golden-hall.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου