Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωσε τη Ντόρα για τον ΕΟΠΥΥ, ο Πατούλης

Σημαντικά αιτήματα του ιατρικού κόσμου για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ αλλά και την αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών υγείας έθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργος Πατούλης, στην Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη,  σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε μαζί της την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στα γραφεία του κόμματος της ΔΗ.ΣΥ.
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α έδωσε ιδιαίτερο βάρος σε όλα όσα αφορούν τη μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στο ισοπεδωτικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, έτσι όπως εφαρμόζεται από την σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ. Ενώ τόνισε ιδιαίτερα το ζήτημα της νομοθετικής κατοχύρωσης για αποπληρωμή των 350 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστάει ο ΟΠΑΔ στους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τρόπους αποπληρωμής.

Ανέφερε επίσης το ζήτημα της κατοχύρωσης της ελεύθερης συνταγογράφησης για όλους τους γιατρούς, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί, η κοστολόγηση της ιατρικής επίσκεψης κατά πράξη και περίπτωση κ.α Τέλος, επανέλαβε την άποψη που διατύπωσε και στους άλλους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, ότι ο ΙΣΑ εμμένει στην ανάγκη να υπάρξει υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους που θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά.
Η κα Μπακογιάννη  υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει εξορθολογισμός των δαπανών υγείας, χωρίς αυτό να σημαίνει υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους.
Η Λαοφιλεστάτη αρχηγός της ΔΗ.ΣΥ που τελευταία βλέπει το κόμμα της να ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις(άγγιξε το 2,5%  ξεπερνώντας τα ποσοστά της "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"!!!), χθες το βράδυ του Σαββάτου γεύτηκε την "αγάπη" και το "θαυμασμό" των πολιτών του Ηρακλείου, εισπράττοντας αυγά, πέτρες, γιαούρτια και άλλα δυσεύρετα προϊόντα για κάθε λαϊκή οικογένεια, την ώρα που εκείνη απολάμβανε το δείπνο της με την οικογένεια φίλου της, γνωστού επιχειρηματία της πόλης.
Συγκεκριμένα, αναφέρει το "www.protothema.gr",
"άγνωστοι δράστες έσπασαν τη τζαμαρία και πέταξαν γιαούρτια προς το μέρος της κας Μπακογιάννη που αντέδρασε με ψυχραιμία το συμβάν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του εστιατορίου ήταν γεμάτη από κόσμο, αφού φιλοξενούσε την εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου