Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προβληματικό το κτίριο του ΕΠΑΛ Αναβρύτων

Κτιριακό πρόβλημα του ΕΠΑΛ Αναβρύτων
Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζει το κτίριο του ΕΠΑΛ Αναβρύτων που υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θέτουν ακόμα και σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα, είναι αναγκαία η άμεση επισκευή-διόρθωση της στέγης, διότι πολλά κεραμίδια είναι κατεστραμμένα και τα ξύλα έχουν σαπίσει, με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά όταν βρέχει. Επίσης λόγω της υγρασίας στις αίθουσες πέφτουν σοβάδες, υπάρχει δηλαδή συνεχώς ο κίνδυνος να τραυματισθεί κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός.
Αναγκαία είναι και η αντικατάσταση των παραθύρων καθώς έχουν σαπίσει και αυτά με αποτέλεσμα το χειμώνα να μπαίνει κρύο στις αίθουσες ενώ όταν βρέχει να μπαίνουν νερά.
Όσο αφορά τη θέρμανση χρειάζεται να γίνει άμεση αντικατάσταση και αναδιάταξη των σωμάτων της κεντρικής θέρμανσης στις αίθουσες διδασκαλίας, γιατί παρουσιάζουν διαρροές και πλημμυρίζουν οι αίθουσες αλλά και το γραφείο καθηγητών.

Άλλα ζητήματα για τα οποία πρέπει να ληφθούν μέτρα είναι η μείωση των εξωτερικών θορύβων στις αίθουσες διδασκαλίας με την αλλαγή των πορτών, οι οποίες δεν προσφέρουν καμία ηχομόνωση, καθώς επίσης και τη φύλαξη του κτιρίου.Τέλος είναι άκρως αναγκαίο λόγω της σοβαρότητας του κτιριακού προβλήματος, όπως περιγράφεται πιο πάνω, να γίνει στατικός έλεγχος από μηχανικούς για την καταλληλότητα του κτιρίου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η δημοτική αρχή του Δήμου Μαρουσιού τι μέτρα προτίθεται να λάβει για το ζήτημα της επίλυσης του οξύτατου προβλήματος που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Αναβρύτων είτε με την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται, σε συνεργασία με το Υπουργείο και τον Ο.Σ.Κ ,είτε με την άμεση μετεγκατάσταση του σε ασφαλέστερο κτίριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου