Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

"Eκχωρούν" μέσω ΣΔΙΤ, τις προνοιακές υποδομές του Δήμου !

Η συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου 2011 ανάμεσα στα 36 θέματα της Η. Δ. της είχε και το θέμα της έγκρισης ή μη από το Δ. Σ. της Α΄ Φάσης του έργου «Υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου στην προσυμβατική διαδικασία επιλογής Σ. Δ. Ι. Τ. για τη λειτουργία νέων Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Δήμο Αμαρουσίου».
Ουσιαστικά πρόκειται για τη μελέτη που συνέταξε η εταιρία ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α. Ε. με χρήματα των δημοτών του Αμαρουσίου και κατόπιν εντολής της δημοτικής αρχής Πατούλη, σχετικά με τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικής πρότασης για ανάθεση σε ιδιώτες «επενδυτές» της οικοδόμησης νέων Δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, οι οποίοι θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Πιστός στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο Δήμαρχος κος Γ. Πατούλης προχωράει ακάθεκτος τις διαδικασίες για την εκχώρηση, μέσω ΣΔΙΤ των προνοιακών υποδομών του Δήμου Αμαρουσίου και μάλιστα των πιο κερδοφόρων δηλ. των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Καλλικράτη και την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εξαφάνισης του όποιου κοινωνικού κράτους υφίσταται σε επίπεδο ΟΤΑ.
Μάλιστα η αναλγησία και το θράσος της Δημοτικής Αρχής και της εταιρίας που συνέταξε τη μελέτη έφτασε στο ανήκουστο σημείο να προσπαθεί να μας πείσει για τους συμφέροντες όρους της συγκεκριμένης ΣΔΙΤ, προβάλλοντας ως επιχείρημα τις «υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» που θα παρέχονται από τους ιδιωτικούς, ουσιαστικά, Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς έναντι αυξημένων «διδάκτρων» ύψους 350 έως 490 ευρώ, όταν σήμερα στους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Αμαρουσίου τα μηνιαία τροφεία δεν ξεπερνούν τα 160 ευρώ.
Ακόμα πιο εξωφρενικό όμως ακούγεται το γεγονός της παραχώρησης δημοτικής γης (φιλέτα οικοπέδων του Δήμου, με κορυφαίο παράδειγμα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου που βρίσκεται πλησίον των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ!!!!!) στους ιδιώτες «επενδυτές»,

που θα αποφασίσουν να προχωρήσουν στην ανέγερση των νέων Δημοτικών (ιδιωτικών) βρεφονηπιακών σταθμών και της εκχώρησης της εκμετάλλευσης του έργου για 19 χρόνια με την καταβολή τιμήματος 1% επί των κερδών για το Δήμο Αμαρουσίου.
Με άλλα λόγια οι ιδιώτες «επενδυτές» θα πάρουν τζάμπα τη γη για να χτίσουν, θα πάρουν χαριστικά δάνεια από τις τράπεζες (δηλ. από τις καταθέσεις όλων μας – των εργαζομένων κυρίως, γιατί οι μεγαλοκεφαλαιούχοι έχουν βγάλει τα λεφτά τους στην Ελβετία) και μετά θα μας χρεώνουν και με υπερβολικές τιμές για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που θα διαχειρίζονται και αν η επιχείρηση πάει καλά και έχει κέρδη, φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσουν, άλλα θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν κατά τον ίδιο τρόπο που συνεχίζουν το φαγοπότι οι ιδιώτες «επενδυτές» διαχειριστές της Αττικής οδού, η οποία βρίσκεται ακόμα στα χέρια ιδιωτών, παρά το γεγονός ότι οι ιδιώτες έχουν βγάλει και το κεφάλαιο και τα κέρδη από την υποτιθέμενη «επένδυση» που έκαναν και συνεχίζουν ακόμα να εκμεταλλεύονται ασύστολα και ασύδοτα τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούν την Αττική οδό την οποία όλοι μας έχουμε χρυσοπληρώσει.
Βέβαια στην περίπτωση που η όποια επιχείρηση ΣΔΙΤ δεν έχει κέρδη για τους ιδιώτες, πολύ εύκολα θα φορτώσουν τη μη κερδοφόρα «επένδυσή» τους στο Δημόσιο και τα σπασμένα θα τα πληρώσει πάλι ο εργαζόμενος λαός, που θα επιφορτισθεί τα βάρη και τα σπασμένα από τις ζημιές των ιδιωτών επιχειρηματιών.
Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: «Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι…».
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και το Δήμαρχο κο Γ. Πατούλη για την πολιτική που ακολουθεί στο ζήτημα των ΣΔΙΤ για την ανέγερση νέων Δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Αμαρουσίου.
Η πολιτική αυτή οδηγεί απευθείας στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών – προνοιακών υπηρεσιών του Δήμου σε βάρος των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων δημοτών και κατοίκων της πόλης μας.
Η υλοποίηση των μνημονιακών και Καλλικρατικών επιλογών για τη λειτουργία των Ο. Τ. Α. και η επέκταση των ΣΔΙΤ σε όλους τους τομείς δραστηριότητας των Ο. Τ. Α. (κοινωνική πολιτική, αποκομιδή απορριμμάτων, συντήρηση πρασίνου κ.ά.) ανοίγει το δρόμο για την πλήρη μετατροπή των Δήμων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που στόχο θα έχουν τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους και όχι την ικανοποίηση των αναγκών των Δημοτών.
Ακόμα χειρότερα εδραιώνεται, με τις πολιτικές αυτές, στη συνείδηση του κόσμου η λογική της ανταποδοτικότητας και της αγοράς των κοινωνικών αγαθών ανάλογα με την οικονομική δύναμη του καθενός, μακριά από λογικές δωρεάν παροχής των κοινωνικών αγαθών (βρεφονηπιακοί σταθμοί, αποκομιδή απορριμμάτων, παιδεία, υγεία κλπ.).
Ήρθε λοιπόν η ώρα να αντιταχθούμε σθεναρά στην υλοποίηση και εφαρμογή τέτοιων πολιτικών από όπου κι αν προέρχονται.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΔΙΤ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ Ο. Τ. Α. ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΔΙΩΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Δ. Α. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ
Αιρετός & Ανακλητός
Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου
 της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
 ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου