Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Εμπρηστικές επιθέσεις σε Δ.Ο.Υ & Αγία Φιλοθέη

Εκτεταμένες ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Αμαρουσίου(επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου) προκάλεσε η εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Δεκέμβρη.
Η φωτιά  που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στο κτίριο ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε άλλους ορόφους, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Για τον εμπρησμό της ΔΟΥ Αμαρουσίου κυκλοφόρησε κείμενο από το athens.indymedia.org.
Στόχος εμπρηστικών επιθέσεων  έγινε όμως το βράδυ της Κυριακής & η Αγία Φιλοθέη.
 Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε στην οδό Πεντελικού, περίπου στις 8:30 το βράδυ, δίπλα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο υπέστη ελαφρές ζημιές.
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κ. Πέτρος Κόνιαρης, ο οποίος είναι και γραμματέας του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης, υποστήριξε ότι οι δράστες έβαλαν φωτιά σε σωρό σκουπιδιών και χαρτιών κάτω από το αυτοκίνητό του. Την ίδια περίπου ώρα φωτιά εκδηλώθηκε και σε μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή στην οδό Πάρνηθος, αλλά και στο super market της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, επί της Λ. Καποδιστρίου.
Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις κλήθηκε και παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Για τον εμπρησμό της ΔΟΥ Αμαρουσίου


"Τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Δεκέμβρη έγινε εμπρηστική επίθεση στο κτίριο που στεγάζεται η ΔΟΥ αμαρουσίου.
Η κρίση των τελευταίων χρόνων έχει προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στο καπιταλιστικό οικοδόμημα παγκοσμίως. Το ίδιο άλλωστε έχει συμβεί και με κάθε προηγούμενη κρίση του καπιταλισμού. Μετά από δεκαετίες επίπλαστης ευημερίας και ξέφρενης ανάπτυξης ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο ήταν εξαρχής χρεωκοπημένο. Τώρα λοιπόν που πλέον τα νούμερα και οι στατιστικές δεν "βγαίνουν" για τους κυρίαρχους, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη βίαιη καπιταλιστική αναδιάρθρωση.
Αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από την περαιτέρω εκμετάλλευση των από κάτω. Για να μπορέσει ο καπιταλισμός να επιβιώσει θα μας ξεζουμίζει πλέον με ακόμα δυσμενέστερους όρους. Έτσι, οι όροι εργασίας πλησιάζουν όλο και περισσότερο αυτούς της δουλείας, ενώ παράλληλα τα απανταχού καθεστώτα γίνονται όλο και πιο αυταρχικά, περιστέλλοντας όλο και περισσότερες ελευθερίες των υπηκόων τους. Η ελλάδα βρισκόμενη μεταξύ των πιο ανεπτυγμένων χωρών και όντας στο επίκεντρο της κρίσης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Γι' αυτό βλέπουμε τους φασίστες του ΛΑΟΣ στην "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας", γι' αυτό καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γι' αυτό οι δυνάμεις καταστολής στρατιωτικοποιούνται και το νομικό οπλοστάσιο των κυρίαρχων διευρύνεται με τρομονόμους και τέλος γι' αυτό ψηφίζονται των διαφόρων ειδών χαράτσια. Την οικονομική και πολιτική χρεωκοπία καλούμαστε να την αποτρέψουμε εμείς οι από κάτω με έκτακτες εισφορές, ειδικά τέλη ακινήτων και κάθε είδους φορολογήσεις που καθιστούν πλέον δύσκολη την ίδια την επιβίωσή μας. Δε φτάνει που το κράτος μας απομυζεί οικονομικά τόσα χρόνια μέσω των εφοριών για να το συντηρούμε, τώρα μας ζηταέι κι άλλους φόρους για να διασωθεί. Κι όλα αυτά μάλιστα με την απειλή κοψίματος του ρεύματος ή ακόμα και φυλάκισης για όποιον δε συμμορφωθεί.
Επίσης, είναι φυσικό επόμενο η κρίση του κεφαλαίου να προκαλεί ισχυρές αναταράξεις και στο πολιτικό σύστημα. Έτσι κι αλλιώς στις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες αυτοί που συμμετέχουν στην εξουσία είναι είτε οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες και οι συνεργάτες τους, είτε κάποιοι "πρόθυμοι" να επωφεληθούν από τη διαχείριση της εξουσίας. Έτσι, διορίζονται πρωθυπουργοί και αλλάζουν κυβερνήσεις χωρίς εκλογές και οι δήθεν λαϊκοί αντιπρόσωποι πάνε περίπατο μαζί με το προσωπείο της δημοκρατίας που αλλάζει μορφή για να εξυπηρετήσει καλύτερα τις νέες ανάγκες του κεφαλαίου.
Είναι προφανές ότι είναι χρέος μας να μην αφήσουμε την καπιταλιστική κατάρρευση να περάσει από πάνω μας. Δεν έχουμε παρά να αντισταθούμε στην αμφισβήτηση της ίδιας μας της ύπαρξης. Να επιταχύνουμε την καταστροφή του καπιταλισμού οικοδομώντας ταυτόχρονα την κοινωνία του μέλλοντος. Να επιτεθούμε στις κρατικές υποδομές και τις καπιταλιστικές αξίες, ενώ αναπτύσσουμε αυτές που θα τις αντικαταστήσουν. Την ίδια στιγμή που καίγεται μια εφορία, μια ανοιχτή συνέλευση με οριζόντιες διαδικασίες να γεννιέται. Όταν καταστρέφεται μια τράπεζα, ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα να δημιουργείται. Την ώρα που ένα υπουργείο καταλαμβάνεται, ένα κοινωνικό ιατρείο να "στήνεται". Και όταν μια πορεία οργής επιχειρεί την έφοδο στη βουλή, να χτίζονται δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Απέναντι στην ιεραρχία, τον ανταγωνισμό, τον κανιβαλισμό να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη, την ισότητα, την ελευθερία".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου