Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Πολεοδομική "Αποκατάσταση" τώρα» για την περιοχή «Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα»

Τις περαιτέρω ενέργειες μέχρι την ολοκλήρωση της ένταξης στο σχέδιο πόλης, της περιοχής «Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα», μετά την έγκριση της Πολεοδομικής μελέτης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Πολεοδομική Αποκατάσταση τώρα» και εκπροσώπους επιχειρηματιών της περιοχής, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κ. Νικόλαου Πέππα.
Στη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, τα μέλη του Δ.Σ. κατέθεσαν τις απόψεις τους και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα μέχρι την οριστική τακτοποίηση της περιοχής, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα για περισσότερα από 18 χρόνια. Τις προσεχείς ημέρες η μελέτη οδεύει προς το ΣτΕ, και ακολουθεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η θετική εξέλιξη για την περιοχή «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα» είναι αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών και της επίμονης προσπάθειας του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, ο οποίος σε προσωπική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη είχε ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας και για τη συγκεκριμένη πολεοδομική ενότητα.

Την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν τα μέλη του Δ.Σ. προς τον κ. Πατούλη για το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράστασή του στο αγώνα τους για την ένταξη της περιοχής τους στο σχέδιο πόλης.
Ο κ. Δήμαρχος σημείωσε ότι «είμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν από την πολεοδόμηση της περιοχής, που θα δώσει λύση σε σημαντικά χρονίζοντα προβλήματα των κατοίκων αυτής της γειτονιάς. Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ενεργούμε από κοινού Δήμος και κάτοικοι το αποτέλεσμα θα έχει πάντα θετικό πρόσημο για την πόλη μας
Εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου συμμετείχαν στη συνάντηση η Πρόεδρος Ελίζα Τρύφωνος, ο Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Κόκκινος, η Γραμματέας Σοφία Κατσουλάκη και η Ταμίας Σαβούλα Αποστολάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου